Borusan Mannesmann'a ABD'den ödül geldi

Güncelleme Tarihi:

Borusan Mannesmanna ABDden ödül geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 11:07

American Metal Market dergisi, Borusan’ın ABD şirketi Borusan Mannesmann Pipe US’i “Yılın Teknoloji Tedarikçisi” ödülüne layık gördü.

Haberin Devamı

Borusan Mannesmann Pipe US’in kazandığı "Yılın Teknoloji Tedarikçisi" ödülünün gerekçesinde, Borusan’ın 150 milyon dolarlık bir yatırımla Teksas Eyaleti’nin Houston kentinde kurduğu üretim tesisinin ABD’de Petrol ve Gaz Kuyu Boruları alanında mevcut en yüksek teknolojiyi kullanıyor olması gösterildi.

ABD’de çelik sektöründe üretim yapan ilk Türk şirketi olan Borusan Mannesmann’ın 11 ay gibi bir sürede tamamlanan 500 dönüm arazi üzerinde kurulu ve yıllık 300 bin ton kapasiteli tesisi ileri teknoloji ürünü çelik boru üretimine fiilen başlamış durumda.

Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen, Borusan Mannesmann Pipe US'nin Borusan Mannesmann’ın 55 yıllık bilgi birikimiyle ABD’de üretim yaptığına işaret ederek "Başarımızın bu kadar kısa sürede takdir edilmiş olması bizleri gururlandırıyor ve daha iyisini yapmak için teşvik ediyor. Bu başarı bizim olduğu kadar tüm Türk çelik boru sektörünündür. Çalışmalarımızı aynı yoğun tempo ve motivasyon ile sürdüreceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!