Borsa şirketlerinden haberler

Güncelleme Tarihi:

Borsa şirketlerinden haberler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2005 13:57

Kütahya Porselen A.Ş.'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Kütahya Porselen ile Çimse İş Sendikası arasında devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulduğu belirtildi.

TÜRK TUBORG

Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş.'de Kurumsal İlişkiler ve İhracat Başkan Yardımcısı olarak görev yapan M. Taner Ciğer'in emekli olması nedeniyle şirketten ayrıldığı bildirildi.

DEVA HOLDİNG

Deva Holding A.Ş. hisse senetlerini İMKB'den satın alan Emerging Value Opportunities Fund Post Communist Opportunities Fund, Emerging Income Fund, Emerging Private Equity Fund'un avukatları tarafından dün noter aracılığı ile şirkete gönderilen yazı ile TTK'nun 366. maddesi uyarınca, hissedarların gündem maddelerini görüşmek üzere Genel Kurul toplantısına çağırılması amacı ile Yonetim Kurulu'na başvurdukları belirtildi.

EMEK ELEKTRİK

Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Azerbaycan'da 4.5 milyon insana 4 yıldır hizmet vererek, yılda 11 milyar kWh elektrik dağıtımını başarıyla gerçekleştiren Barmek Azerbaycan MMC ve Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'nin, önümüzdeki Aralık ayında beraber katılacakları elektrik dağıtım ihalelerine ilişkin çalışmalarını hızlandırdıkları bildirildi.
Açıklamada, İmalati Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan, süper akıllı sayacın fabrika yatırımlarının süratle yürütülmekte olduğu kaydedilerek, Türk kökenli bu iki firmanın, gazetelerde belirtilen ihaleye ilişkin bilgilere göre, ihalelerde yeterlilik alabilecek yetkinlikte oldukları, yine de İstanbul, Ankara gibi büyük bölgelere başka bir yabancı ortak ile girme arayışlarını sürdürdükleri ifade edildi.

DOĞUŞ OTOMOTİV

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. ile ilgili olarak Charlemagne Capital (IOM) Limited'den İMKB'ye yapılan açıklamada, 21-22 Kasım tarihlerinde Doğuş Otomotiv hisseleri ile ilgili olarak yönetilen fonlar adına Charlemagne Capital (IOM) Limited Yatırım tarafından 482 bin 678 birim satın alma işlemi ve 232 bin 678 birim satış işleminin gerçekleştirildiği, satış fiyatının 5.20 YTL, alış fiyatının 5.29 YTL olduğu belirtilerek, Doğuş Otomotiv hisselerini satın almakla ve satmakla Charlemagne Capital'in ihraç edilen toplam hisselerin yüzde 5.06'sını kontrol ettiği kaydedildi.

ECZACIBAŞI İLAÇ

Eczacıbaşı İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen yazıda, bugün toplanan Yönetim Kurulu'nun, Eczacıbaşı Holding A.Ş tarafından 91 milyon avro tutarlı sendikasyon kredisinin temininde kuruluşun 41 milyon avro ile sınırlı olmak üzere kredi sözleşmesini garantör sıfatı ile imzalamasına karar verdiği ve garanti edilen meblağın Eczacıbaşı İlaç tarafından kullanılacağı belirtildi.
Aynı konuya ilişkin olarak Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den gönderilen yazıda da, şirketin 20 milyon avro ile sınırlı olmak üzere müşterek müteselsil garantör sıfatıyla sözleşmeyi imzalamasına karar verildiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!