Borsa rekoru biner biner kırıyor

Güncelleme Tarihi:

Borsa rekoru biner biner kırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 15:08

Dün 90 bin psikolojik sınırını aşan Borsa İstanbul (BIST), Standard & Poor's'un Türkiye konulu bir konferans düzenleyeceği ve faizlerdeki düşüşün kalıcı olduğuna yönelik kanının güçlenmesiyle gün içinde 91 bin puanı da geçti. Kapanış ise düne göre yüzde 1.56 artışla 90 bin 852 puandan gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bugünkü yükselişle BIST 100'ün yılbaşından beri getirisi de yüzde 15'e yaklaştı.

Analistler, küresel piyasalarda yükseliÅŸin devam etmesi ve yurt içindeÂkredi derecelendirme kuruluÅŸu S&P'nin 4 Haziran'da Türkiye konulu bir toplantı  yapacak olmasının Moody's'e yönelik not artırım beklentilerini canlandırmasıyla  endeksin yükseliÅŸinin hız kazandığını kaydetti.

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "Borsadaki hedefler 100 bin puan seviyelerine doğru revize edilmişti. Bu değerlendirmelerde de ana neden faizlerdeki düşüşüşün kalıcı olacağıyla ilgili düşüncenin yerleşmeye başlaması oldu. Bunun üzerine hesaplar bir daha yapıldı ve buna Türk hisse senetleri piyasası da uyum sağladı. Yurtdışında satış gelir kaygısı var ama bunun temeli pek yok. Çünkü Türkiye'ye para girişi devam ediyor. Borsada henüz bir dönüş işareti de yok. Beklenmedik bir gelişme olmadığı takdirde 96 bin seviyeleri görülebilir. Ayrıca bu seviyeler artık Türkiye'deki hisselerin ederi olarak görülebilir.  Bunun üzerine de gidilebilir. Ancak daha sonrasında yeni değişkenler devreye girmezse yavaş yavaş pahalı olduğu yönünde değerlendirmeler gelebilir" dedi.

Haberin Devamı

Cömert, bugün kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'de konferans düzenleyeceğiyle ilgili haber akışının özellikle ikinci seanstaki alımlarda etkili olduğuna da dikkat çekti. Ancak Cömert, bunu geçen yılın sonunda bir diğer kuruluş olan Fitch'in açıkladığı ve heyacan yaratan not artışı görüntüsüne benzetildiği için etkili olduğunu belirtti.

Cömert, "S&P'nin konferans düzenleyeceÄŸi bilgisi de hareketlenmeye neden oldu. Ama bu geliÅŸme çok da not artışıyla ilgili deÄŸil gibi geliyor. Piyasa bu daha önce yaÅŸanan Fitch'in konferans düzenleme kararı ve üzerine yaÅŸanan geliÅŸmelere benzetildi. Not artırımı gelirse düzenlenecek konferansta gelecek diye bir ÅŸey yok sonrasında da öncesinde de gelebilir." dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!