Boeing, Türkiye’yi köprü olarak görüyor, bir çok tedarikçiyle çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Boeing, Türkiye’yi köprü olarak görüyor, bir çok tedarikçiyle çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2012 00:00

BOEING’in Avrupa Başkan Yardımcısı Todd Nelp, Türkiye’ye daha çok Avrupa perspektifinden baktıklarını belirterek, “Türkiye pazarını, Avrupa ile Ortadoğu arasında önemli bir köprü olarak görüyoruz ve çok sayıda Türk tedarikçi şirketiyle yakın çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa pazarında kısa dönemde bir kriz yaşandığını ama uzun vadeli beklentilerinin çok iyi durumda olduğunu kaydeden Nelp, 2029 yılına kadar Avrupa’da toplam değeri 800 milyar doları bulacak 7 bin 190 yeni uçak ihtiyacı olacağını belirtti.

3 milyar dolarlık sipariş

Türkiye’nin bu anlamda kendileri için önemli yer tuttuğunu kaydeden Nelp şunları söyledi: “Türkiye pazarındaki gelişmelerden memnunuz. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) ve Kale Grubu, 1997 yılından bu yana tüm ticari uçak programlarımızda yer alıyor. Türkiye’nin mühendislik ve üretim alanında ulaştığı kaliteden son derece memnunuz. Boeing olarak Türkiye’de birçok alanda süregelen güçlü işbirliklerimiz var. Bugün Türkiye’de 170 civarında Boeing uçağı hizmet veriyor ve halen 3 Türk şirketine teslim edeceğimiz, yaklaşık 3 milyar dolar değerinde 35 adetlik siparişimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde Türk Hava Yolları’na 26, Pegasus Havayolları’na 8 ve Sky Havayolları’na 1 adet Yeni Nesil 737 uçağı teslim edeceğiz.”

Haberin Devamı

4 trilyon dolarlık uçak

Boeing’in yıllık ‘Pazara Bakış Raporu’nu, Temmuz ayındaki Farnborough Havacılık Fuarı öncesinde açıklayacaklarını anlatan Nelp, şu bilgileri verdi: “Genel olarak, dünyada yeni yolcu uçağına olan talebin artmaya devam ettiğini biliyoruz. Dünyadaki ticari uçak sayısının 2030’a kadar, 2010 yılına oranla 2 kat artacağını, önümüzdeki 20 yıllık süreçte, 4 trilyon dolar değerinde, 33 bin 500 yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyoruz. Bu talebi karşılamak için de Boeing olarak sürekli yeni çalışmalar içindeyiz. Yeni dönemde en büyük talebin Asya-Pasifik bölgesinden, Ortadoğu ve Latin Amerika’dan gelecek. 2012’den başından bu yana 420 adetlik kesin sipariş aldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!