BluTV dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

BluTV dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 23:21

Son yıllarda dijitale uygun içerik, platform ve iş modelleri geliştiren Doğan Grubu’nun en son iştiraki BluTV 23 Ocak 2016’da devreye girdi. Projenin başındaki Aydın Doğan Yalçındağ, “Televizyon izleme alışkanlık-larının hızla değiştiği bir dünyada bu değişime öncülük etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DİJİTALLEŞMENİN hayatın her alanına girdiği günümüzde online televizyon pazarı hızla büyüyor. Birçok araştırma, televizyon ve dijital platformların rakip değil tamamlayıcı olacağını gösteriyor. Bu da televizyon sektörü için yeni iş fırsatları ve kullanıcılar için daha fazla gerçek zamanlı eğlence anlamına geliyor. Dijitalleşme ile birlikte hayatımıza giren ikinci ve üçüncü ekranlar televizyon sektöründe içeriklerin yayınlayabileceği yeni mecralar sunuyor. Elbette dijital ortamlarda TV tüketimi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artmakta.

Sektöründe öncü ve lider yatırımları ile bilinen Doğan Grubu sadece içerik yayınlayan değil aynı zamanda orijinal ve premium içerik üreten bir grup olması ve sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübesi ile yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Son yıllarda dijitale uygun içerik, platform ve iş modelleri geliştiren Grubun en son iştiraki BluTV 23 Ocak 2016’da yayın hayatına başladı.
Online TV izleme pazarına hızlı bir giriş yapan BluTV, bugün binlerce film, dizi, belgesel ve canlı yayın kanalı ile öne çıkıyor. Platformun sektöre hareket getireceğini anlatan BluTV projesinin başındaki isim Aydın Doğan Yalçındağ, “Televizyon izleme alışkanlıklarının hızla değiştiği bir dünyada Doğan Grubu olarak bu değişime öncülük etmek istiyoruz. BluTV, bu değişimin en önemli parçası” dedi.

GÜCÜMÜZ DOĞAN GRUBU

BluTV dönemi başladı



Yalçındağ, sözlerine şöyle devam etti: “İnternet televizyonculuğunda elimizi güçlendiren en büyük faktör Türkiye’de medya sektöründe öncü, ülkeye mal olmuş markaları ve yıllar içerisinde zenginleştirdiği içerik kataloğu ile Doğan Grubu’nun iştiraki olmamız. Grubun vizyonu ve sektördeki tüketiciye erişim bilgimiz hızlı ve kararlı hareket etmemizi sağlıyor.” Son yıllarda medya tüketiminde yaşanan değişime değinen Yalçındağ,
“Artık insanlar televizyon içeriğine istediği zaman istediği yerden ulaşmayı tercih ediyor. Bu da geleneksel medya tüketiminin farklı mecralara kaymasına yol açtı. Mesela Amerika’da 18-24 yaş arası gençlerin 2010 yılında haftada ortalama 24 saat TV izlerken 2015 yılında bu rakamın 18 saate indiğini görüyoruz. Burada internet ortamında gelişen platformların, OTT veya diğer bir adıyla internet televizyonlarının büyük önemi var. Geçen ay yapılan bir araştırmaya göre Amerika’da her iki haneden birinin bir OTT platformuna üyeliği bulunuyor. Dahası 18-24 yaş arası  gençliğin yüzde 77’sinin her ay düzenli bir OTT kullandığı anlaşılıyor. Bu Türkiye’de henüz düşük seviyede ancak gelişmeye ve büyümeye açık bir fırsat alanı ile karşı karşıya olduğumuzun farkındayız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

3 adımda üyelik, 2 adımda iptal

Haberin Devamı

ÜYELİK işlemleri hakkında da bilgi veren Yalçındağ, “Bugün BluTV’ye üye olmak isteyen bir kullanıcı 3 adımda bunu kolayca gerçekleştirebiliyor. İptal etmek de diğer sistemlere göre çok daha kolay. Kullanıcı 2 adımlık bir işlemle web sitemizden aboneliğini iptal edebiliyor. Bu da kullanıcalar için çok büyük önem taşıyor” dedi.

Her ay 80 yerli-yabancı yeni film

TÜRKİYE’ye gelen yabancı platformlarda altyazı ve dublaj seçeneklerinin bulunmadığını anlatan Yalçındağ, ““BluTV’nin içinde 30 canlı kanal ve 10 bin saat civarı premium içerik mevcut. BluTV’ye her ay 80 yerli/yabancı film her hafta ise Kanal D’nin dizileri giriyor. Bunlara, kendi ürettiğimiz platforma özel orjinal içerikler de eklenecek. Özellikle altyazı kullanıcılar için çok önemli. BluTV’de yer alan tüm yabancı içeriklerimizde altyazı seçenekleri bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yasal platformlara ilgi büyüyor

TÜKETİCİLERİN yasal platformlara büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen Yalçındağ, şöyle konuştu: “BluTV’nin tüm içeriği kaliteli ve yasal olarak hizmet vermekte. Korsan ile hukuksal yollardan mücadelemiz sürüyor. Google her sene hazırladığı korsan ile mücadele dosyasında korsanı ile mücadelenin en etkili yolu korsana alternatif legal platformların oluşması diyor.”

Kullanıcıya tam özgürlük

BLUTV hakkında detaylı bilgi aldığımız Yalçındağ, “Aslında internet televizyonlarındaki en önemli özellik kullanıcıya tam özgürlük sağlamaları. Kullanıcıya dilediği zaman, dilediği cihazdan, dilediği yerde izleme fırsatı veriyoruz. Bizim sloganımız da bu yönde ‘taahütsüz, kurulumsuz, reklamsız TV.’ Platforma üye olmanın bedeli son derece ekonomik. Tek bir paket yapımız var. İlk ayımız ücretsiz. BluTV’nin örneklerinden farkı daha zengin yerli içerik kataloğu ve yabancı içeriklerde Türkçe altyazı ve dublaj bulunması” dedi.

Haberin Devamı

Medya yatırımları değer kazanıyor

YALÇINDAĞ, “Amerika’da bazı medya devlerinin geleneksel medya tüketiminin internete kayma potansiyelini fırsata çevirememiş olmalarının sonucunda 2010’daki piyasa değerleriyle 2015 değerlerinin aynı seviyesinde olduğunu gözlemliyoruz. İnternet teleziyonu ile dünyaya açılan Netflix’in değerinin aynı yıllarda 3 milyar dolardan 50 milyar dolar civarında bir medya devine dönüşmüştüğüne tanıklık ediyoruz” dedi.

Eğlenceye ayrılan zaman artıyor

PAYTV aboneliklerindeki değişimlere de dikkat çeken Yalçındağ, “Aslında OTT’lerin PayTV’lerin yerini alıp almayacağı uzun süredir tartışılıyor. Ancak şimdi görmeye başlıyoruz ki ikisi de aynı anda yaşayacak duruma geldiler. Son 5 senede OTT abonelerinde artış yaşanırken (10 milyondan 50 milyon civarına) Paytv abonelerinde küçük bir düşüş yaşandı.Bir kez daha görüyoruz ki internet eğlenceye ayrılan zamanı arttırıyor” dedi.

BluTV Nedir?

Haberin Devamı

 BLUTV, dilenildiği zaman, dilenildiği yerden televizyon keyfi yaşamayı sağlayan Türkiye’nin ilk yerel internet televizyon ağıdır. BluTV ile internet bağlantısı olan her yerden canlı TV yayınlarına, 1000’lerce film, dizi, yaşam ve belgesel gibi en güncel içeriklere ulaşılabilir. BluTV’ye bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve akıllı televizyonlardan ulaşılabilir. Üyeler reklamsız ve taahhütler olmadan istedikleri zaman izleme imkânına sahipler.

BLUTV’NİN ÖZELLİKLERİ

ZENGİN ve güncel içerikler (stüdyo filmleri, yerli ve yabancı diziler, belgesel ve canlı kanallar, üstelik Türkçe dublaj ve altyazı imkânlarıyla), her ay eklenen 80 yeni film, taahhütsüz, kolay üyelik ve iptal işlemleri, kullanıcı dostu arayüz, ilk ay ücretsiz deneme fırsatı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!