Güncelleme Tarihi:
Bunlardan 20 tanesiyle sahte işlem yapıldığının belirlendiğini söyleyen Özinal, bu kartların tamamının kapatılarak bankalar tarafından yenilendiğini kaydetti. Bankalar, BKM ve Gima yönetiminin hızlı hareket etmesiyle büyük bir zararın gerçekleşmeden önlendiğini dile getiren Özinal, "Tüm önlemler alındı, hiçbir kredi kartı müşterisi bu durumdan ötürü herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır" dedi.
ŞÜPHELİ LİSTESİ EMNİYETTE: Özinal, Gima’da yaşanan olayla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Bankalar tarafından şüpheli bazı kart işlemlerinin tespit edilmesiyle birlikte, Gima’nın kredi kartları yönetim sistemine bir korsan saldırı ihtimali doğduğu 17 Mayıs’ta Gima yönetimine bildirildi. Sistem içinde kapsamlı bir araştırma gerçekleştirilmiş ve şüpheli uygulamalar Gima yönetimi tarafından derhal durduruldu. Gima yönetimi önceki gün Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu. Ayrıca şüphelilerle ilgili bir listenin de Emniyet yetkilileriyle paylaşıldı. Şu ana kadar kopyalandığından şüphelenilen toplam 9 bin 229 adet kredi kartı, sahte işlem gerçekleşmiş olan 206 kart kullanıma kapatılarak yenileri müşterilere gönderildi. Hiçbir kredi kartı müşterisi bu durumdan ötürü mağduriyet yaşamayacaktır."
Kartı kopyalanan ne yapsın
GİMA olayında olduğu gibi kartı kopyalanan kredi kartı müşterisinin taşıdığı bir risk olup olmadığı konusunda BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, "Tespit edildiği anda sorun da biter" dedi. Gima’da işlem değişikliği yapıldığını, tüketicilerin kredi kartlarını kullanmalarında hiçbir sakınca olmadığını belirten Özinal, "Kopyalanan bilgilerle bundan sonra herhangi bir şey yapılamaz. Kopyalanan kartlar için gerekli önlemler alındığı için ileride olası bir sahtekarlığın da önüne geçilmiş oldu" dedi.
Korsanlar alışverişi yurtiçinde yapmış
GİMA’da kopyalanarak işlem yapılan 206 karttan sadece bir tanesiyle yurtdışında işlem gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu durum, Gima’da yaşanan kopyalama işleminde gözleri yurtiçine çevirirken, olayın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.