Güncelleme Tarihi:
Yeterli iş imkanı sağlanamadığı için 250 kişi yerine ancak 70 engelliye istihdam imkanı sağlayabilen tesis, tekstil, çiçekçilik ve mantardan sonra Kocaeli’nin yeni çağrı merkezi olmaya hazırlanıyor. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş’ın sahibi olduğu Hey Tekstil üzerinden konfeksiyon ürünleri üretimi ile Müpa Tarım için mantar üretimi gerçekleştirebilen tesis, 72 bin metrekare açık, 5 bin 600 metrekare de kapalı alan üzerinde kurulu bulunuyor.
100 engelliye, iş imkanı
Bizimköy Engelliler Üretim merkezi Vakfı ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Bizimköy Engelliler üretim Merkezi, 2006 yılında Avrupa Birliği’nce en başarılı proje seçildi. Ancak, tesise yeterli iş akışı sağlanamadığı için engellilere kapasitenin çok altında istihdam imkanı yaratılabiliyor. 100 engellinin istihdam edilebileceği yeni bir çağrı merkezi planlıyoruz. Bu gerçekleştiği taktirde, istihdam edilen engelli sayısı, 170’e ulaşacak” dedi. Şu anda aylık 100 bin TL’yi bulan giderlerine karşılık, tekstil ve mantar üretiminden elde edilen gelirin 50 bin TL civarında kaldığına da dikkat çeken Zeytinoğlu, “Aradaki farkı şu anda vakfın 16 kişilik mütevelli heyeti ile Kocaeli Sanayi Odası karşılıyor” dedi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş’ta, girişimcilere çağrıda bulunarak, Bizimköy Engelliler Üretim merkezi’ne yeni iş imkanlarının sağlanmasını istedi.
Çiftliği engelliler için vakfetti
İKİNCİ Dünya Savaşı’nın ardından Türkiye’ye gelen Avusturyalı hayırsever Beatrice Brunningen, 72 bin metrekare arazi üzerine kurduğu çiftliğinde, engelli çocuğuyla birlikte uzun yıllar yaşamını sürdürdü. Brunnigen, 2002 yılında vefat etmeden önce çiftliği, Türk Anneler Derneği ile İstanbul Milletlerarası Lions Kulübü’ne bıraktı. Bırakırken de, engelliler için kullanma şartı koydu. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir vakıf kurularak, Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi kuruldu. 250 engelliye istihdam kapasitenin bulunduğu tesiste, 70 engelli çalışıyor.