Biz de BDDK istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Biz de BDDK istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 01:10

ERKEN rezervasyonun turizm sektöründe payının artmasıyla toplanan paranın da arttığını ifade eden Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, sektörün denetlenmesi adına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gibi bir kuruma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sadece Etstur’un erken rezervasyon döneminde 300 milyon lira para topladığını dile getiren Ersoy, “Sektörün genelinde erken rezervasyon döneminde yaklaşık 1 milyar liralık satın alma yapıldı. Ancak neredeyse hiç denetim yapılmıyor” dedi. Etstur’un 2014 yılı hedef, plan ve yatırımlarının açıklandığı toplantıda Ersoy, bu konuda bir yasa hazırlığı içinde olunduğunu söyledi. Bakanlığın da böyle bir denetleme için hazırlık yaptığını belirten Ersoy, “Böyle bir denetim mekanizması oluşursa sektördeki gerçek rakamlarda ortaya çıkar. Böylelikle daha doğru politikalar da oluşturulabilir” diye konuştu.
Etstur, bu yıl 290 bin kişiye erken rezervasyon ile avantajlı koşullarda tatil imkanı sunarken, kampanya alanını da genişletti. 2014’te 330 bin kişiye avantajlı koşullarda tatil imkanı sağlamayı hedefleyen Etstur, ilk 10 tur
operatörü arasında da pazar payını yüzde 56’ya çıkardı. Etstur olarak bu sene dönem başındaki hedeflerinin 700 bin misafir olduğunu ifade
eden Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi. 2013’te kişi sayısında yüzde 21, cirosal olarak ise yüzde 30’luk bir büyüme yaşadıklarını dile getiren Ersoy, “2014 yılındaki hedefimiz kişi sayısında yüzde 13, ciroda da yüzde 30 büyüme olarak belirledik. Bölgesel olarak Ege Bölgesi satışlarında yüzde 12, Akdeniz Bölgesi satışlarında yüzde 31’lik artış yaşandı. Yıl sonunda bütün turlarımızın toplamında 740 bin kişiye ulaşmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Taksite sınırlama iyi düşünülmeli

KREDİ kartı ile satışlarda taksit sayısına düzenleme gelmesi halinde sektörün bu durumdan etkileneceğini ifade eden Mehmet Ersoy, konunun çok iyi araştırılarak uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Seyahat yapmanın bir ihtiyaç olduğunu belirten Ersoy, “Satışlarımızın yüzde 30’unda 12 taksit seçeneği kullanılıyor, bu da bize gösteriyor ki misafirlerimizin önemli bir bölümü tatil harcamalarını 1 yıla yayıyor. Satışlarımızın yüzde 47’sini erken rezervasyonda yapıyoruz. Ortalama misafirin otele girişi 7-8 ay sonra oluyor. Sonuçta misafir tatile gitmeden 7-8 ay önce ödeme yapmaya başladığı için ön ödeme kampanyası gibi oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!