Biyoteknolojik ürün geliştirecekler

Güncelleme Tarihi:

Biyoteknolojik ürün geliştirecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 08:30

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile Merck, biyoteknolojik ürün geliştirme alanında Türkiye’ye önemli bir Ar-Ge ve uygulama birimi kazandırdı.

Haberin Devamı

SUNUM&MERCK Yaşam Bilimleri Uygulama Birimi ile Türkiye, modern laboratuvar altyapısına ve donanımına sahip yeni bir biyoteknoloji birimine kavuşmuş olacak. Burada yapılacak çalışmalar, Türkiye’nin ilaç araştırma geliştirme alanında önemli merkezleri, üretim tesisleri olan bir ülke konumuna gelmesine katkı sağlayacak.

İlaç ve kimya şirketi olarak kurulan, bugün bilim ve teknoloji şirketleri arasında yer alan Merck’in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şehram Zayer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu projenin ülkemize pek çok alanda katkıları olacak. Bu merkezde araştırmacılar biyoteknolojik ürün proses geliştirme, üretim ve saflaştırma üzerinde çalışabilecek. Ülkemizdeki biyoteknolojik ürün araştırma merkezlerinin, GMP (İyi üretim uygulamaları) sertifikası alması Merck’in sağlayacağı bilgi transferi sayesinde desteklenecek. Bunun sonucunda Türkiye’de biyoteknolojik ilaç üretimi yapan merkezlerin sayısının artacağını ön görüyoruz. Projenin en önemli katkılarından birisi de bu alanda hali hazırda çalışmalar yapmakta olan çok değerli akademisyenler ile birlikte, araştırma ve geliştirme çalışmalarında yer alacak genç bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmaktır.”

Haberin Devamı

SUNUM&MERCK Yaşam Bilimleri Uygulama Birimi açılış töreninde konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, “Merck’in, Sabancı Üniversitesi’nin altyapı ve insan gücüne olan güveni bizlere gurur veriyor. Mühendislik alanındaki Ar-Ge gücümüzü Merck ile birleştirerek, sağlık ve tıp alanındaki bilimsel iş birliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz” dedi. Sunum Yönetim Kurulu Başkanı Alpagut Kara da, merkezin Türkiye’de yeterlik kararı verilen 4 merkezden biri olduğunun ve kuruluşundan bu yana olan birikimini öncelikli olarak nano malzemeler, yaşam bilimleri, gıda, tarım, su, çevre ve enerji konularına yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!