Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:12
Arçelik A.Ş., Cambridge Üniversitesi’ne bağlı Trinity College’ın yönettiği Birleşik Krallık’ın ilk bilim parkı olan ve dünyanın önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park’ta Ar-Ge merkezi açıyor.
ARÇELİK, global Ar-Ge ağını genişletmeye devam ediyor. Şirket, Tayvan’dan sonra, yurt dışındaki ikinci Ar-Ge merkezini Birleşik Krallık’ta Cambridge Üniversitesi’ne bağlı Trinity College’ın yönettiği Birleşik Krallık’ın ilk bilim parkı olan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park’ta açıyor. Birleşik Krallık’ta kurulan yeni Ar-Ge merkezi; yazılım tasarımı, yeni malzemeler, ileri üretim teknolojileri öncelikli olmak üzere beyaz eşya alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak konularda araştırma geliştirme faaliyetleri yürütecek.
KÜRESEL VARLIĞINI ARTTIRACAK
Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu konuyla ilgili açıklamasında: “Global Ar-Ge organizasyonumuzun genişlemesi kapsamında çok önemli bir adım atarak, araştırma geliştirme alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık’ta Ar-Ge merkezimizi açmanın gururunu yaşıyoruz. Burada yürüteceğimiz araştırma geliştirme faaliyetleri ile uluslararası Ar-Ge işbirliklerimizi daha da geliştirecek; global teknoloji ekosistemine daha yakın olacağız.” dedi.Arçelik’in başarılı konumundaki en önemli faktörlerden birinin, sahip olduğu Ar-Ge gücü ve bununla birlikte gelen teknolojik yetkinlikleri olduğunu ifade eden Bulgurlu; “Arçelik, Ar-Ge donanımı sayesinde rekabette öne çıkan, dünya standartlarında ve özgün teknolojiye sahip ürünler geliştirmeye ve küresel varlığını artırmaya devam ediyor” dedi.
‘AR-GE YOLCULUĞU HİÇ BİTMEYECEK’Bulgurlu şunları söyledi: “Ar-Ge yetkinliklerimiz ile dünyada her pazara güvenle girebiliyor, tüketici ihtiyaç ve beklentilerine uygun özellikte ürün sunabiliyoruz. Arçelik bugün, Türkiye’nin patent lideri ve Dünya Fikri Haklar Örgütü’nde en çok Uluslararası Patent başvurusuna sahip ilk 200 şirket arasındaki tek Türk şirketidir. Ar-Ge yolculuğu bizim için hiç bitmeyecek bir yolculuktur. Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımların Arçelik’in geleceğine yapılan yatırımlar olduğunun bilincindeyiz.”
ÖZEL SEKTÖR PAYI ARTIYOR TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, “Türkiye özellikle Ar-Ge alanında önemli bir atılım içinde. 2003 yılında istihdam edilen on bin kişiye düşen Ar-Ge personeli 18 iken, bu sayı bugünlerde 46’ya çıkmış durumda. Son 10 yılda Ar-Ge harcamalarının milli gelir içindeki payı yüzde 0.48’den yüzde 0,95’e yükseldi. Özel sektörün Ar-Ge harcamalarındaki payı 2003 yılında yüzde 23 düzeyinde iken, 2013 yılında yüzde 47’ye çıktı” dedi.
İLİŞKİLER GÜÇLENİYOR Arçelik’i, Cambridge’de açtıkları Ar-Ge merkezi dolayısıyla tebrik eden Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, “Bu girişimin, Arçelik’in global Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlenmesinde de çok önemli bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi. Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin ise, “Geçen yıl Arçelik’in İstanbul’daki Ar-Ge merkezini ziyaretimin ardından, Cambridge’deki Ar-Ge merkezlerinin açılışını büyük bir mutlulukla karşılıyorum. Ar-Ge Merkezi sayesinde Arçelik, yenilikçi ürünler geliştirecek ve global beyaz eşya pazarının önde gelen şirketlerinden biri olma konumunu güçlendirecek” şeklinde konuştu. Türkiye’deki 8, Tayvan’daki 1 Ar-Ge Merkezi olmak üzere toplam 9 Ar-Ge Merkezi bulunan Arçelik, 1000’in üzerinde Ar-Ge çalışanı, 2000’den fazla patent başvurusu ile öne çıkıyor.