Güncelleme Tarihi:
Akçansa Çimento Fabrikası, müdür yardımcısı Süheyla Güler'den gelen e- posta'nın ardından harekete geçip yaptığı yardım ile Gökçebayır İlköğretim Okulu'nu yepyeni hale getirdi.
Kapılarını 1956 yılında eğitime açan Gökçebayır İlköğretim Okulu'na bu yıl Mart ayında müdür yardımcısı olarak atanan Süheyla Güler, okulun fiziki ve hijyenik koşullarının kötülüğünü görünce yardım arayışına çıktı. Elektronik posta adreslerini tespit edebildiği yaklaşık 300 kişi ve kuruluşa mail atan Güler, bunların bir bölümünden yardım almayı başardı. Süheyla Güler'in yardım talebine, en büyük destek ise okula 5 kilometre uzaklıkta üretim yapan Akçansa'dan geldi. Güler, yazdığı elektronik postada, şöyle dedi:
“Ben Çanakkale- Ezine Gökçebayır İlköğretim Okulu'nda göreve başlamış müdür yardımcısı Süheyla Güler. Bu köyde daha 1 ay kadar oldu göreve başlayalı. Sizlere çok uzak bir yardım kapısı belki ama umut dünyası deyip başladım yazmaya. Okulumuz yeri ve doğası ile hakikaten küçük ama bir o kadar da güzel. Ya da ben çok benimsediğim için bana öyle geliyor. Okulumuz iki ayrı bina ve tabi 2 ayrı da bahçeden oluşuyor. Okulumuzun bahçesi oldukça bakımsız. Binamız zaten oldukça eski. Sınıflarımızın eğitim materyali olarak eksikleri oldukça fazla. Okulumuza MEB tarafından internet bağlatıldı. Fakat bilgisayarlar yetersiz zaten olanı da oldukça eski. Öğretmen arkadaşlarım her gün uzak bir yere göreve gelmek fedakarlığının yanında pek çok eksiklikler arasında eğitim vermenin, çocuklara doğru bir şeyler kazandırmanın gururunu yaşıyorlar. Çocuklarımız eski, maalesef kullanışsız bilgisayarları bile sınıflarında görünce sevinçten uçtular. İnanın onların küçük şeylerden ne kadar büyük mutluluklar yaşadıklarını görmenizi isterdim. Onlar köyde eğitim almanın olumsuzluğunu yaşıyorlar. Yıllardır biraz ilgisizlik biraz da maddi imkansızlık sanırım bu hale getirmiş. Okulumuz bahçesinin tanzimi için kum, çakıl buna uygun makine, ağaçlandırma, beton parke taş, çocukların oturabilecekleri bank masa gerekli. Öğrencilerimiz için kurumlarınızdan çıkma masa, dolap, bilgisayar, projeksiyon gibi eşyalar gerekli. Sanırım bu ihtiyaçlardan en az 1 tanesini karşılayabilecek duyarlılığa, yetkiye ve eğitim sevgisine sahipsiniz. Neden bizim okulumuzda il okulları kadar bakımlı güzel olmasın. Neden bizim öğrencilerimiz de daha şimdiden güzel bir yerde eğitim almanın zevkini yaşamasınlar? Sizlerden okulumuz için, eğitim için, geleceğimize çocuklara yatırım için yardım ve destek istiyorum. Belki bana ne ruhundan uzak, bize yardım edecek bir duyarlı kuruluş olmanız dileğiyle.”
E- posta Ezine'ye bağlı Mahmudiye Beldesi'nde üretim yapan Akçansa Çimento Fabrikası Müdürü Ali Rıza Karakaş'a ulaştı. Karakaş'ın konuyu paylaştığı yönetim kurulu, istenilen yardım talebine düşünmeksizin el uzattı. Mühendis, teknik eleman, işçi ve iş makineleriyle köye gelen Akçansa ekipleri, yaz tatilini fırsat bilerek tepeden tırnağı okulu elden geçirdi. Fiziki koşullar iyileştirildi. Çevre düzenlemesi yapıldı. Önce 30 bin lira olarak planlanan yardım, çalışmaların ilerlemesiyle 50 bin liraya çıkarıldı ve okul kısa bir süre sonra eski, atıl ve virane görüntüsünden kurtarıldı.
AÇILIŞ ÇOŞKUSU
Okulun dün yapılan açılış töreninde de bayram havası yaşandı. Törene, Akçansa Fabrikası Üretim Müdürü Ali Can Karlıdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Teftiş Kurulu Başkanı Galip Eryılmaz, Akçansa Sosyal İşler Şefi Halil Piren, Özel İdare Müdürü Sami Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Şube Müdürü Cemil Agas, İsmail Tilgen ve bazı ilköğretim okulu müdür ve öğretmenleri katıldı.
Gökçebayır İlköğretim Okulu Müdürü İdris Akyar, açılış konuşmasında, eğitimin önemine değindi ve okulun yeniden onarılmasında katkı sağlayan Akçansa yöneticilerine teşekkür etti. Akyar, “10 öğretmen ve 150 öğrenciyle şimdi daha iyi koşullarda eğitim vereceğiz. Fiziki koşullarımızın iyileştirilmesine paralel olarak, başarımız da artacaktır” dedi.
Akçansa Fabrikası Üretim Müdürü Ali Can Karlıdağ, mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Sosyal sorumluluk bilinciyle çevreye katkıda bulunmayı ilke edinmiş bir kurum olarak, eğitime de olanaklar çerçevesinde kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Eğitim en çok önem verilmesi gereken konu. Değerli öğretmenlerimizden iyi yetiştirilmiş, iyi eğitim ve öğretim verilmiş öğrenciler yetiştirmelerinden başka beklentimiz yok. Okulumuzun eğitim camiasına ve Gökçebayır Köyü'ne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, “Çanakkale genelinde birisi Çan Kocayayla, birisi Yenice Çal ve üçüncüsü Ezine Gökçebayır'da olmak üzere 3 okulumuzun acilen fiziksel desteğe ihtiyacı vardı. Akçansa gibi köklü ve güçlü bir kuruluşun Gökçebayır Köyü İlköğretim Okulu için fedakarlıkta bulunması bizleri mutlu etti ve onurlandırdı. Bu okulumuzda 1. kademe ve 2. kademe öğrencileri ayrı bahçe ve binalarda eğitim görmektedir. Akçansa'dan ek bina yapılması konusunda yardım ve destek talep ediyorum. Bu binanın onarılmasına katkıda bulunan, vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi. İl Müdürü Vefa Bardakçı, Akçansa Fabrikası Üretim Müdürü Ali Can Karlıdağ'a teşekkür plaketi sundu.
Okul binasının açılış kurdelesi, Akçansa Üretim Müdürü Ali Rıza Karlıdağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı tarafından kesildi. Karlıdağ ve Bardakçı'ya öğrenciler tarafından çiçek sunuldu ve sınıflar gezildi. Tüm konuklara pilav ve yoğurt ikramında bulunuldu.
‘TEŞEKKÜR EDERİM’
Attığı elektorik postayla okulun onarılmasına ve yenilmesine katkı sağlayan deneyimli eğitimci Süheyla Güler de, “Eğitim çocuğu sevmekle başlar. Tüm çocukların iyi ve sağlıklı koşullarda eğitim almasına katkı sağlamak için tespit ettiğim 300 adrese yardım konulu mailler attım. Gönderiyi alanların büyük bir bölümünde, çorbadaki tuz misali katkılar aldık. İlgi gösteren tüm kişi ve kuruluşlara, yöneticilerimize ve beraber görev yaptığımız öğretmen arkadaşlarıma verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederim” dedi.