Bir DEİK’in sonu

Güncelleme Tarihi:

Bir DEİK’in sonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

Torba Yasa’nın onaylanmasının ardından 28 yıldır özel sektörün çalışmalarını yürüttüğü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) kapatıldı.

Haberin Devamı

Yeni yönetmeliğinin pazartesi veya salı günü yayımlanması beklenen DEİK yeniden kurulacak ve Ekonomi Bakanlığı’na her konuda rapor vermekle yükümlü olacak.
DEİK’in dün sabah 50’ye yakın çalışanın işten çıkışı için kıdem tazminatları hesaplandı, bilgisayarları kapatıldı. Kurulun internet sitesi de faaliyetten çekildi. Dün Çin Ankara Büyükelçisi ve Çin Ticaret Bakan Yardımcısı’nın DEİK’i ziyaret etmesi ve ticari ilişkilerde atılacak adımları görüşmesi planlanmıştı. Bu ziyaret ve Hırvatistan Büyükelçisi’nin benzer nitelikteki görüşmesi iptal edilirken; İtalya’ya da bilgi verildi. 30 Eylül’de İtalya’ya yapılacak ziyaretin kurumun kapatılması nedeniyle yapılamayacağı belirtildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise “Yönetmelik hafta başı açıklanır. DEİK’in farklı ülkelerin yetkilileriyle görüştüğünden sonradan haberimiz oluyordu” derken; “DEİK yine TOBB’un başaktör olduğu bir kuruluş halindedir. TİM, TÜSİAD, MÜSİAD da bunlar genişletilerek olacaktır. Başkanı bakanlık atayacak ama yönetim kurulunun tamamını genel kurulun seçmesini istiyoruz” dedi. DEİK iş konseyi başkan ve üyelerine hitaben bir mektup da yayınlayan Zeybekci, “DEİK, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, özel sektörün daha kapsamlı ve etkin faaliyet göstereceği bir kurum oldu. Dış ekonomik ilişkilerde özel sektörün ağırlık ve rolünün daha da güçlü olduğu bir yapıya kavuşacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!