Binalarda PVC pencere ile tasarruf sağlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Binalarda PVC pencere ile tasarruf sağlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

İnşaatların hızla yükseldiği ülkemizde binalardaki yapı sistemleri de büyük önem taşıyor. ENKA Holding kuruluşu olan Pimaş'ın Genel Müdür Yardımcısı Nejat Çetin, Türkiye'nin ilk PVC Pencere Sistemi olan Pimapen'in boya bakım gerektirmemesi, soğuk-sıcak, rügar, güneş yağmur her türlü hava koşullarına ve kimyasal etkilere, asit ve gazlara dayanıklı olması, malzemenin ısı iletkenlik katsayısının düşük olması, gerekse derzlerin contalar ile sızdırmaz hale getirilmesi sonucunda pencere bazında yüzde 45'e varan ısı tasarrufu sağladığını söyledi.

Türkiye'de 220 üretici ve 300 yetkili satıcı ağıyla tüketiciye hizmet veren Pimaş'ın, Rusya başta olmak üzere Avrupa ve Asya'daki 25 ülkede 68 bayisi bulunuyor. İhracatını 1996 yılına göre yüzde 150 artırarak bölgelerdeki potansiyeli takip etmek amacıyla Moskova, Sofya, Bükreş, Budapeşte, Ruskov, Almata, Taşkent, Belgrad da ofisler açtıklarını belirten Çetin, yılda 300 bin ton PVC'nin işlenerek profil haline getirildiğini söyledi. S-4500, S-7000, S-6000, Sürme Seriler, Katlanır sistemler, Renkli ve Kaplamalı profiller, Sineklik ve Kepenk Sistemi'ne panjur, giydirme cephe ve Kış Bahçesi modellerinin de eklendiğini vurgulayan Çetin şunları söyledi:

‘‘Boya-bakım gerektirmemesi, soğuk, sıcak, rüzgar, güneş, yağmur gibi her türlü hava koşullarına, kimyasal etkilere, asit ve gazlara dayanıklı olması, malzemenin ısı iletkenlik katsayısının düşük olması ısı tasarrufu sağlıyor. Pimapen'in S-4500 serisinde iç-dış contalı ilk seri olmuştur. Pimapen 4500 serisi kasa ve kanatlarındaki farklı biçimleriyle dış cephelerde estetik bir görünüm ve içe aydınlık mekanlar yaratıyor. Katlanır kapıları her türlü mimari anlayış ile bütünleşebiliyor. Kış Bahçesi Sistemi doğal ortamı kapalı mekan içine taşıyor. Yüksek ısı yalıtımı sağlamasının yanında, sürmeli, katlanır, devrilmeli modolleriyle kullanımı kolay bir sistem. S-6000 serisi Avrupa'nın PVC Pencere'de ulaştığı en son aşamadır. Yüksek izolasyon özellikleriyle farklı iklim koşullarında kullanılabiliyor.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!