Güncelleme Tarihi:
Işık, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaklaşık 3 milyon metrekare alana inşa edilecek Bilişim Vadisi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Küreselleşen dünyada her geçen gün büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin, global inovasyon liginde de yer alması için Bilişim Vadisi'nin hayata geçirildiğini belirten Işık, 26 Mayıs Salı günü ülkenin geleceğine yön verecek projenin temellerinin atılacağını kaydetti. Bilişim Vadisi ile bilimin teknolojiye, teknolojinin ürüne dönüşeceğini söyleyen Işık, proje kapsamında, Türkiye'nin ilk milli bilişim üssünün kurulacağını vurguladı.
Işık, Bilişim Vadisi'nin, Türkiye'nin en çılgın projelerinden biri olduğunun altını çizerek, "Temeli atılacak Bilişim Kenti'nden, yıllık 50 milyar dolar ciro hedefleniyor" diye konuştu.
"Türkiye'nin en büyük Kuluçka Merkezi, Bilişim Vadisi'nde"
Bilişim Vadisi'nin, dünyanın yeni inovasyon ve Ar-Ge adreslerinden biri olacağına dikkati çeken Işık, 10 bin metrekarelik Türkiye'nin en büyük Kuluçka Merkezi yanında Vadi'nin, uluslararası inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, prototip ve test atölyeleriyle donatılacağını dile getirdi.
Işık, Bilişim Vadisi'nde yaklaşık 5 bin Ar-Ge firmasının yer alacağını kaydederek, şunları kaydetti:
"Bilişim Vadisi; 100 bin Ar-Ge personeline, aileleriyle birlikte yaşayabilecekleri sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, yüzlerce tedarikçi, lojistik hizmet veren firmalar ile binlerce insana iş imkanı sağlayacak üretim, hizmet, istihdam ve yaşam merkezi olacak. Proje, doğanın içinde 1,5 milyon metrekare kapalı alan ve bir milyon 250 bin metrekare ofis alanı olarak tasarlandı. Vadi'deki sosyal atmosfer de gelişmiş bir metropolden farksız olacak, tenis kortları, golf, basketbol, voleybol, futbol sahaları ile diğer sosyal yaşam tesisleri de bulunacak. Ayrıca, Bilişim Vadisi'nde istihdam edilen ailelerin çocukları için okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim kurumları da inşa edilecek."
"Slogan: Made from Turkey"
Proje hayata geçirildiğinde, Türkiye'nin bilişim teknolojileri üretiminde bölgenin en önemli ülkelerinden biri olacağına işaret eden Işık, "Globalleşen dünyada fiziki olarak Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika'yla bütün dünyayı birleştirecek çok eksenli bir konumda yer alan Türkiye, ihracatta teknolojik ürünlerin payını artırmaya ve 'Made in Turkey' ürünlerinin yanında 'Made from Turkey' sloganıyla kendi teknolojisine dayalı ürünleri dünya pazarına sunmaya aday. Gelin, hep birlikte yeni dünyanın yeni sermaye birikimi, kalkınma, ekonomik ve sosyal gelişim modeli olan inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümeyi Bilişim Vadisi'nde hayata geçirelim. Bu gurur tüm Türkiye'nin, gelecek Bilişim Vadisi'nde" ifadelerini kullandı.