Güncelleme Tarihi:
Bilim ve yenilik geliştirme amacıyla Avrupa Birliği 9. Çerçeve Programı olarak 2021’de başlatılan Ufuk Avrupa programı, Bilişim Vadisi şirketlerine tanıtıldı. Bilişim Vadisi Kocaeli Merkez Kampüsü’nde gerçekleşen “Bilişim Vadisi AB Ufuk Avrupa Çerçeve Programı Bilgi Günü”nde konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bilişim Vadisi’nin potansiyelinin sadece ülke sınırları içinde kalmamasını amaçladıklarını belirtti.
Etkinlikte TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürlüğü Ufuk Avrupa Programı Türkiye Ulusal İrtibat Noktası Koordinatörü Serhat Melik, TÜBİTAK Uzmanı Burak Tiftik ve TÜBİTAK Uzmanı Tarık Şahin Vadi’deki şirketlere sunum yaptı.
100 MİLYAR EURO’LUK PROGRAM
Etkinlikte “Ufuk Avrupa Programında Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma Yaklaşımı” başlıklı bir sunum yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ufuk Avrupa’nın 2021-2027 yıllarını kapsayan yedi yıllık bir program olduğunu söyledi. Mandal, “ Ufuk Avrupa, şu an 100 milyar Euro’luk olanak sağlıyor. 100 milyar Euro’luk bir programın ortağıyız. Türkiye’deki tüm araştırma kuruluşları olarak bundan çok daha fazla yararlanabilmenin gayreti içindeyiz. Programa Avrupa’daki diğer ülke ortaklıklarıyla birlikte başvurmak gerekiyor” dedi.
‘AMAÇ BİLİŞİM VADİSİ FİRMALARINI DIŞARIYA AÇMAK’
Bilişim Vadisi’nde yer alan firmalara Ufuk Avrupa programıyla ilgili bilgilendirmede bulunduklarını belirten Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, firmaların daha fazla uluslararası projeler yapmasını amaçladıklarını söyledi. İbrahimcioğlu, “Buradaki firmaların daha fazla AB projelerinde yer almasını hedefliyoruz. Bugün Türkiye’de bu işi en iyi yapan, en çok projeleri destekleyen kurum olan TÜBİTAK ile bu hususta neleri daha iyi yapabileceğimizi dinlemek için bir araya geldik” diye konuştu.
UFUK AVRUPA NEDİR
Avrupa Birliği 9. Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa ile 2021-2027 yılları arasında 95.5 milyar Euro’luk bütçeyle bilim ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Ufuk Avrupa, AB’yi bilimsel ve teknolojik yönden güçlendirmeyi, yenilik kapasitesini, rekabetçiliğini ve istihdamını yükseltmeyi amaçlıyor.