Bienal yarım milyona koştu

Güncelleme Tarihi:

Bienal yarım milyona koştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 01:19

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13’üncü İstanbul Bienali, rekor kırdı. Geçen sefer 110 bin kişiyi ağırlayan bienali bu kez 400 bine yakın kişi ziyaret etti. Ücretsiz sergiler sanata ilgiyi artırdı.

Haberin Devamı

DÜNYA sanat çevrelerinin de büyük beğenisini toplayan “Anne, ben barbar mıyım?” başlığına sahip 13’üncü İstanbul Bienali, rekor kırdı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen Bienal, 14 Eylül tarihinde kapılarını açmıştı. İstanbul Bienali geçen sefer 110 bin kişiyi ağırlamışken, bu sefer 400 bine yakın ziyaretçiye ulaşılabileceği konuşuluyor. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “Cuma günü itibariyle 300 bin ziyaretçi sayısı aşıldı. Son güne bırakan ziyaretçiler sayesinde bu hafta sonu 350 bin rakamının aşılmasını bekliyoruz” dedi. Bazı sanat uzmanları, Bienal’in 10 Kasım’a kadar uzatılması yönünde gelen taleplere olumlu cevap verilebilmesi halinde, yarım milyon ziyaretçinin hayal olmadığına dikkat çekiyor.
13’üncü İstanbul Bienali kamusal alan temasına odaklanıyor. Teması nedeniyle daha çok izleyiciye ulaşmak amacıyla giriş ücreti alınmayan Bienal, hem yerli ziyaretçilerin hem de turistlerin akınına uğradı. İKSV Medya Direktörü Ayşe Bulutgil, kamusal alanı sorgulayan Bienal’i ücretsiz yaparak, kamuya en geniş biçimde açtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

BAYRAM BEREKETİ YAĞDI

Fulya Erdemci küratörlüğünde gerçekleşen ve 20 Ekim’de kapılarını kapatacak olan İstanbul Bienali’nin Tophane’deki Antrepo no.3, Karaköy’deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstiklal Caddesi üzerindeki ARTER ve SALT Beyoğlu galerilerdeki sergileri Kurban Bayramı’nda da ziyarete açıktı. Bayram tatilini İstanbul’da geçirenler, sergilere akın etti.

Bugün son gün

-ÖNCE, 10 Kasım’a kadar açık kalacağı duyurulan Bienal, ücretsiz yapılmasına karar verilince kapanış tarihi 20 Ekim’e çekildi. Contemporary Istanbul İcra Kurulu, bayramdan önce yayımladığı bir mesajda Bienal’in 10 Kasım’a kadar uzatılmasını talep etmişti. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “Bu yıl ücretsiz yapınca maliyetleri düşürmek adına süreyi kısalttık. Gördüğü ilgi sanat adına çok sevindirici ama maalesef süreyi uzatamıyoruz” dedi.

Mustafa Koç: Çağdaş sanata destekten çok memnunuz

-Çağdaş sanatın toplumlara farklı bir bakış açısı kazandırdığına dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Bienal öncesi yaptığı açıklamada, “Koç Holding olarak çağdaş sanata verdiğimiz destekten ve geri dönüşünden çok memnunuz. Pek çok anlamda önemli bir kültür merkezi olan İstanbul’un çağdaş sanat alanında da söz sahibi hale gelmesi bizim en büyük gurur kaynağımız” demişti. Koç, İstanbul Bienali’nin Venedik, Sao Paulo ve Sydney gibi dünyanın en prestijli bienalleri arasında kabul edilmesinden gurur duyduklarını söylemişti. Çağdaş sanat ve bienalin, güncel, interaktif, yenilikçi, toplumsal sorunlara duyarlı, iletişime açık ve hayal etmeyi teşvik eden bir sanat alanı olduğunu da vurgulayan Koç, “Özellikle gençlerin ve yetişen nesillerin çağdaş sanata olan ilgisini önemsiyor ve bu platforma destek veriyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!