Biber şeklinde domates yetiştirdiler

Güncelleme Tarihi:

Biber şeklinde domates yetiştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 12:49

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde her geçen yıl tarımda yenilik arayan üretici Bekir - Gülay Yıldırım çifti, Urmaf1 cinsi domatesi yetiştirip üreticiye sundu. Biber görünümlü mini domatesler oldukça lezzetli ve müşteriler tarafından büyük beğeni alıyor.

Haberin Devamı

Bekir Yıldırım, 3 yıldır urmaF1 cinsi domatesi örtü altında yetiştirip Taşucu semt pazarında eşiyle birlikte satış yaptıklarını ve müşterilerin 3-5 kilo birden aldıklarını söyledi. Kilosunu 2 liradan belirledikleri domatesin aranılan sebze halini aldığını belirten Yıldırım, "İnternetten gördüm ilk önce bu ürünü, sonra araştırdım. Bizim bölgemize uyar mı diye uyduğunu düşündük ve 3 yıl önce dikimini yaptık. Bu ürünü pazara çıkarttığımızda insanlar şaşkın şaşkın baktılar ama zamanla alıştılar. Ben çiftçilerin yenilikçi olmalarından yanayım. Bu domates diğerleri gibi para etmedi düşüncesi yok. Bizi kurtaran bir fiyat belirleyip tüketiciye sunuyoruz. 2 dönüm seram var, yaklaşık 8-9 ton ürün almayı düşünüyoruz. Domates salkım salkım şeklinde oluyor. Süs biberi gibi bir görüntüsü var. Lezzeti eski domatesin tadında. Zaten tadına bakan hemen almak istiyor" dedi.

Haberin Devamı

Biber şeklinde domates yetiştirdiler

Biber şeklinde domates yetiştirdiler

Gülay Yıldırım ise "Ürünü ilk yetiştirdik pazara götürdük. Amacımız tüketiciye satmaktan çok tadını tattırmaktı ve çok başarılı olduk. Özellikle yazlıkçılar daha çok rağbet gösteriyor. Bu ürün kahvaltıda, mangalda şişi güzel oluyor, reçeli, turşusu, kurutulmuşu ve meyve şeklinde tüketiliyor. Bu cins domatesin elinizde kalma olasılığı yok" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!