Bericap Türkiye'den mısıra dev yatırım

Güncelleme Tarihi:

Bericap Türkiyeden mısıra dev yatırım
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2006 17:01

Meşrubattan, ilaca, kozmetikten, süte sayısız sektör için plastik kapak üreten Bericap Türkiye, 2005 yılında yaptığı 5 milyon Euro’luk mısır yatırımıyla bugün Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki potansiyel plastik kapak ihtiyacını karşılayarak çok önemli bir konuma ulaştı.

Haberin Devamı

Lokal firmaların yanı sıra, Coca-Cola, Pepsi, Colgate-Palmolive ve Nestle Su gibi uluslararası firmalar için kapak üretimi gerçekleştiren Bericap Mısır’a, 2006 yılı sonuna kadar hem kapasite artışı hem de yeni kapak üretimi için 2 milyon Euro’luk ek bir yatırım daha yapılacak.

Tüm yatırımı, teknoloji aktarımı ve personel eğitimi Bericap Türkiye tarafından sağlanan Mısır’daki bu dev yatırım, grup içerisinde Bericap Türkiye tarafından yapılan, Bericap Kazakistan’dan sonraki ikinci yatırım olma özelliğini taşıyor.

Nisan 2005 yılında üretime başlamasına rağmen Pakistan’dan Fas’a, Tanzanya’dan Suriye’ye kadar, geniş bir bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermeye başlayan Bericap Mısır, birçok sektör için aynı çatı altında kapak üreten bölgedeki tek plastik kapak üreticisi...

Haberin Devamı

Bericap Türkiye hakkında

Türkiye pazar payı yaklaşık %75 olan Bericap Türkiye, 2004 yılı verileriyle, ciro bazında Türkiye’de ilk 550, ihracat bazında ise ilk 300 ÅŸirket içerisinde yer aldı.Â

Bericap Türkiye, 1988 yılında Türkiye pazarındaki kapak ihtiyacını karşılamak ve ihracat yaptığı ülkelerin bazılarında uydu üretim tesisleri oluşturmak amacıyla kuruldu. Bugün 47 ülkeye ihracat yapan Bericap Türkiye, bu amaç doğrultusunda ikinci adımını Mısır’da attı.

Bericap Grubu hakkında

Kurulduğu 1926 yılından bugüne, hızla büyüyen ve yükselen Bericap Grubu, 400 milyon Euro’luk toplam cirosu ve 70’den fazla ülkedeki satış organizasyonu ile kapak üretiminde dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri. Aralarında ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve Çin gibi dünya devlerinin de bulunduğu toplam 16 ülkede 17 kapak üretim fabrikasına sahip Bericap Grubu’nun ayrıca çeşitli Avrupa ülkelerinde iki kalıp üretim fabrikası ve biri Türkiye’de olmak üzere dört AR-GE merkezi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!