Beden eğitiminin yerini 5 saat spor alacak, İddaa bayisi artacak

Güncelleme Tarihi:

Beden eğitiminin yerini 5 saat spor alacak, İddaa bayisi artacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 00:00

İddaa oyunun devreye girmesiyle Türk sporuna önemli katkılar sağlandığını dile getiren Devlet Bakanı Faruk Özak, “Bayi sayısını artırmak istiyoruz. Çünkü, 20 bin kişiye istihdam sağladık. Oyun çeşitliliğini geliştirmek, illegal bahis ve ve kumarı engellemek istiyoruz. Hasılatı artırarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile YURTKUR bütçe görüşmelerinde konuşan Özak, lisanslı sporcu sayının çok az olduğuna da işaret ederek, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir protokol yaptık. Artık ‘Ya eğitim, ya spor’ yerine ‘hem eğitim, hem spor’u şiar edindik. Okullarımızdaki ve takımlarımızdaki sporcu sayısını artırmak istiyoruz. Mevcut beden eğitimi dersini kaldırarak daha çağdaş bir ders getireceğiz. Haftada belki de 5 saate çıkararak daha sağlıklı bir sporu, sanatı ve kültürü çocuklarımızla tanıştırmak istiyoruz. Bu, hem sporcu sayımızı, hem de uluslararası organizasyonlardaki başarımızı artıracaktır” diye konuştu. Devlet Bakanı Özak, Dünya Basketbol Şampiyonası’nı Türkiye’de düzenlediklerini anımsatarak, organizasyon için yapılan tesisler hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Geçen hafta bir toplantı için İngiltere’ye gittim. FİBA Genel Sekreteri, ‘tarihimizde yapılan en iyi organizasyon oldu’ dedi. 2010 yılı ekim ayı itibarıyla dünya şampiyonalarında 32 altın, 46 gümüş, 74 bronz, Avrupa şampiyonalarında 85 altın, 91 gümüş olmak üzere turnuvalarda toplam bin 382 adet madalya kazanıldı. 19 milyon 480 bin TL ödül verildi.”
Yüksek dağ sayısı çok
Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye’nin olimpiyat, Dünya ve Avrupa Futbol şampiyonaları haricinde bütün organizasyonları gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Yürüttüğümüz projelerin en önemlisi 2001 Üniversiad Kış Oyunları. ocak sonunda buna başlayacağız. Artık Erzurum, kış olimpiyatı yapılacak şehir haline geldi. Çok büyük yatırım yapıyoruz. Türkiye, 100’den fazla 3 bin metreden yüksek dağ olmasına ve kar ile ilgili sorun yaşanmamasına rağmen kayak merkezleri fakir bir ülkeydi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!