Bayiler 5 milyar dolara yükseldi Avrupa’ya oto satmayı öğreteceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bayiler 5 milyar dolara yükseldi Avrupa’ya oto satmayı öğreteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 00:00

Türkiye, otomotiv üretiminden sonra satışında da dünyaya örnek olmaya başladı.

Türkiye’de 70 bin kişiye istihdam sağlayan 1300 yetkili satıcıyı çatısı altında toplayan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Tarık Taşar, kabzımal, kuyumcu bayi döneminin kapandığını belirterek, artık gerçek meslek haline geldiğini söyledi. Taşar, “Geçmişte otomotiv pazarında satış rekorları kırıldığı dönemlerde parası olan herkes otomotive ilgi gösteriyordu. Bayilik ek iş olarak görülüyordu. Artık bu dönem sona erdi. Türkiye artık 5 milyar dolar yatırıldığı bu alanda Avrupa’ya otomobil satmayı öğretecek düzeyde” dedi.
Yurtdışında Türk bayileri
Türk otomotiv yetkili satıcıların artık deneyimlerini yurtdışına taşıyacağının altını çizen Taşar, şunları söyledi: “Ortadoğu ülkeleri, Doğu Avrupa hatta Batı Avrupa’da bile bayilik yapabilecek tecrübeye sahibiz. Bugün uluslararası markaların yurtdışında bayilik için Türkiye’de münferit görüşmeler yaptığını biliyoruz. Otomotiv sektörü yetkili satıcıların birinci ve en önemli işi haline geldi. Bunun en iyi göstergesi 20’ye yükselen bayilik yaşı.”
Tüccar baba, okumuş oğul
Taşar, Türk otomotiv yetkili satıcıların artık tüm dünyada rüşdünü ispatladığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Yetkili satıcılar olarak global otomotiv kurallarına adapte olduk. Bayilerde ikinci, üçüncü jenarasyon çalışmaya başladı. Bu da geçmişte tüccar babaları tarafından yönetilen bayilerin artık yurtdışında okumuş profesyonel ikinci ve üçüncü kuşaklar tarafından yönetilmesini sağladı. Yani, bayilik profesyonel bir yapıya kavuştu. ”
60 yıllık deneyim
20’nci yılını kutlayan OYDER, 24 Şubat’ta ‘Otomotiv Sektörünün Geleceği’ konferansı düzenliyor. OYDER, 800’ü aşkın katılımcıyı bir araya getirecek. Konferansın açılışı konuşmasını Türkiye’de 60 yıl önce ilk bayilik teşkilatını kuran Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar, Otomotiv Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Durak, Tofaş CEO’su Ali Pandır ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar yapacak. Konferansa uluslararası konuşmacılar da katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!