Güncelleme Tarihi:
İstanbul'da görevli bazı başkonsolosların eşleri, baklava yapmayı öğrendi.
Şili Fahri Konsolosu Haluk Sanver'in eşi Ebru Sanver'in organize ettiği etkinlikte, başkonsolos eşlerine Karaköy Güllüoğlu üretim tesisinde baklava yapımının incelikleri hakkında bilgi verildi.
Başkonsolos eşleri, hijyen kuralları çerçevesinde özel kıyafetler giydirilerek imalathaneye alındı.
Etkinlikte, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, konuklarına, yufka açmadan başlayarak baklava yapımının tüm süreçlerini gösterdi.
Bu arada, tezgahın başına geçen başkonsolos eşlerinin hamur açarken zorlandıkları görüldü. Daha sonra Güllü ile başkonsolos eşleri, konukların ülkelerinin bayraklarının yerleştirildiği baklava yufkası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
GÖREVİMİZ EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITMAK
Güllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman Türkiye'de yaşayan başkonsolos eşlerine baklava yapımına ilişkin bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Konuklarının, ülkelerine Türkiye ile ilgili güzel anılarla dönmesini istediklerini belirterek, "Bu etkinliğin amacı yalnızca baklava yapımını, Türk mutfağını tanıtmak değil, Türk insanını, Türkiye'yi tanıtmaktır. Bizim görevimiz, ülkemizi dünyaya en güzel şekilde anlatmak. Benim görevim de mutfağımı açıyorum, tesisime geliyorlar burada baklavayı beraber yapıyoruz. Sonra da 'Türk halkını unutma' diyeceğiz" diye konuştu.
"BAKLAVA YAPMAK ÇOK ZOR"
Etkinliği çok beğendiğini dile getiren Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Pasqualino Strangis'in eşi Nicole Strangis, "İlk defa baklavanın nasıl yapıldığını görmüş oldum. Etkinlik inanılmaz güzel" dedi.
"EN GÜZELİ TÜRKİYE'DE"
Etkinliğin ardından bir gazetecinin "Baklavanın Türkiye'ye mi Yunanistan'a mı ait olduğunu düşünüyorsunuz? Bu konuda tartışmalar vardı" sorusuna Jean Glaister Steil, "Benim cevabım, hayatımda denemiş olduğum baklavaların en güzeli Türkiye'de" dedi.
Aynı soruya Dora Kiss ise "Geleneksel olarak Türk tatlısıdır" şeklinde cevap verdi.
Avustralya'da Yunan restoranları olduğunu ve orada yedikleri kadarıyla baklavayı Yunanistan'a ait bir tatlı olarak bildiğini dile getiren Nicole Strangis da "Türkiye'ye göreve geldikten sonra baklavanın tartışmasız Türk tatlısı olduğunu öğrendim. Bugünkü etkinlik de bu duygularımı tamamladı" diye konuştu.