Başkan’ın oğlu, internette çeyiz sandığı ve baklava pazarı kurdu

Güncelleme Tarihi:

Başkan’ın oğlu, internette çeyiz sandığı ve baklava pazarı kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 00:00

Sanayileşmede Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alan Gaziantep’in geleneksel ürünleri ‘e-ticaret’ yoluyla da ülke geneline ve yurt dışına satılıyor.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer’in oğlu Cihan Koçer, 3 arkadaşıyla kurduğu www.antepsepeti.com internet sitesiyle Gaziantep’in baklavasını, salçalarını, baharatlarını, çeyiz sandıklarını, sedef kakma tavlalarını, hatta kavallarını bile satıyor. “Ben Gaziantep’ime aşığım. Memleketimi çokseviyorum. O yüzden de ilk ticari işimin Gaziantep’e yararı olmasını istedim” diyen Cihan Koçer, Haliç Üniversitesi’nde işletme öğrencisi. Bu girişim projesinin fikir babasının da kendisi olduğunu söyleyen Cihan Koçer, 2 yıl önce 3 arkadışıyla ortak yola çıktıklarını ancak bir süre sonra işin tamamını devir aldığını söyledi. Koçer şöyle konuştu: “7 kategoride ürünümüz var. İstanbul’da 5 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Sipariş Gaziantep’e geçiliyor ve ürün yola çıkıyor. Yunanistan’dan çok baklva siparişi alıyoruz. Aylık ortalama 200 kilo baklava ve havuç dilimi (tatlı) satıyoruz. Bakır ve sedefli ürünlere talep de iyi. Gaziantep’in çeyiz sandığı çok meşhur. 2 yılda 300’e yakın sattık.”

Müşteri ne isterse

www.antepsepeti.com ‘da müşteri önerilerine de açık olduklarını belirten Cihan Koçer, “Biz müşteri Gaziantep’ten ne istese temin etmeye göyret ediyoruz” dedi. Babası Nejat Koçer’in işin fikir aşamasından beri hep desteklediğini söyleyen Cihan Koçer, “Bu yıl 400 bin lira ciro bekliyorum” diye konuştu.

AB’den baklava için uzman geliyor

GSO Başkanı Nejat Koçer, oğlu Cihan Koçer’in Gaziantep ekonomisini de destekleyecek bir ticari projeyle iş hayatına atılmasından son derece memnun olduğunu belirterek, “Baklava Gaziantep için çok kritik bir konu. Biz bu konuda GSO olarak Türkiye’den AB Komisyonu’na ‘yerel ürün tescili’ için ilk başvuruyu yapan kurum olmuştuk. Yakında AB’den bir uzman Gaziantep’e gelip baklava üretimimizi yerinde görecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!