Başçı'nın faiz açıklaması doları düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Başçının faiz açıklaması doları düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 12:11

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Enflasyon Raporu toplantısında "şu ortamda döviz satışı ile birlikte faiz silahının da devreye alınması gerekir" diye konuştu. Konuşmanın ardından dolar 2.26 TL'nin altına düşerek 2.2535 TL'ye kadar düştü. Ancak öğleden sonra dolar yeniden tırmanmaya başladı.

Haberin Devamı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Enflasyon Raporu toplantısında bu akşam gerçekleştirilecek ara Para Politikası Kurumu toplantısında mevcut tüm faiz oranlarının değerlendirileceğini söyledi.

Başçı döviz satışı ile birlikte rezervlerin erimesinin başka sıkıntılar yaratacağına da dikkat çekerken "döviz satışı ile birlikte faiz silahının da devreye alınması gerekir" diye konuştu.

Başçı'nın Enflasyon Raporu toplantısının ardından ise dolarda gerileme yaşandı. Toplantı başında 2.27 TL seviyesinin üstünde olan dolar Başçı'nın saat 11:35'te "şu ana kadar büyük ölçüde tek araçla çalışıyorduk, bundan sonra büyük ihtimal iki araçla çalışacağız. Biri faiz diğeri de döviz aracı olacak" demesinin ardından düşüşe geçti. Dolar TL kuru 2,2535 TL'ye kadar düştü.

Haberin Devamı

Dolar toplantı sonrası ise yükselmeye başladı. Dolar 14:30 itibariyle 2,2770 TL civarında seyrediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!