Banka müşterisi olmayanı ‘cep’ten yakalayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Banka müşterisi olmayanı ‘cep’ten yakalayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2011 00:00

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Cep-T Paracard’la bankalara 20 milyon kişiye ulaşabilecekleri yeni platform sunduklarını söyledi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, “1.5 milyon kişiyi bu teknolojiyle bankacılıkla tanıştıracağız” dedi.

Haberin Devamı

TURKCELL ve Garanti Bankası, mobil finansal servis ‘Cep-T Paracard’la banka müşterisi olmayan 20 milyon kişiye banka kartı kullandıracak. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Finansal işlemleri mobilitenin avantajlarıyla buluşturan Cep-T Para önümüzdeki dönem hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacak. Platformun ilk iş ortağı Garanti Bankası. Diğer bankaların da hızla bu platforma geçmelerini bekliyoruz” dedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, bankacılığı yaygınlaştırmak için mobil dünya ile ödeme sistemlerinin entegrasyonuna odaklandıklarını belirterek, “Yeni ürünümüzle bankada mevduatı olmayan Turkcell abonelerine de bankacılık hizmeti vereceğiz. Türkiye’de nüfusun üçte ikisi bankacılıktan yararlanmıyor. Üç yıl sonra Cep-T Paracard ile 1.5 milyon kişiyi bankacılıkla tanıştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

500 milyon TL transfer

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, mobil finans platformunda bankacılığın mevcut ödeme  sistemlerinden yararlandıklarını belirterek, “3 yıl içinde 500 milyon lira para  transferi ve 5 milyon üyesi olan bir mobil platform öngörüyoruz” dedi. Bayrakdar, bir soru üzerine de NFC (Yakın Alan İletişimi) özellikli T20 telefonlarını haziran ayı içinde tanıtacaklarını ve bundan sonra Turkcell’in getireceği T serisi tüm telefonların NFC özelliği taşıyacağını belirtti.

Çip yerine SIM

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ise, Türkiye’de 21.4 milyon kişinin 48 milyon kredi kartı bulunduğunu, 24 milyonluk bir nüfusun henüz kartlı ödeme sistemlerine dahil edilemediğini hatırlattı. Sezgin, şu bilgileri verdi: “Üzerinde herhangi bir çip yok. Çip özelliğini, telefondaki SIM kart üstleniyor. Sistem tüm cep telefonlarında çalışabiliyor. Kart internet alışverişinde de kullanılabilecek. 15 yaşın üzerindekiler kullanabiliyor. İşlemlerden 2.99 TL ücret alınıyor.”

Cep-T Paracard 5 liraya alınacak

GARANTİ Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, şunları anlattı:
Cep-T Paracard, 5 lira karşılığında Turkcell İletişim Merkezleri’nden (TİM) alınabiliyor.
TİM’lerden ya da Garanti ATM’lerinden para yüklenebiliyor.
Başka bir Cep-T Paracard’a, Mastercard logolu Bonus ve Shop&Miles kredi kartlarına, Paracard’a veya herhangi bir operatöre bağlı bir cep telefonu numarasına para gönderilebiliyor.
Şifre ile işlem yapılan kartta güvenlik amacıyla, yüklenebilecek para miktarı 500 lira, para transferi miktarı 1000 lira, yıllık toplam yükleme 5 bin lira, toplam transfer 2 bin lira ile sınırlı.
Bir kişi yılda en fazla 3 kart alabilirken, isteyenler TİM’den aldıkları kart üzerine isim yazdırabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!