Banka 'cep'te

Güncelleme Tarihi:

Banka cepte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 20:46

Bankalar artık cebimizde. Şubelere ve bankamatiklere göre daha fazla avantaj sunan banka uygulamaları, zamanın yanı sıra paradan bile tasarruf sağlıyor. Türkiye’deki kullanıcı sayısı ise 22 milyonu aştı.

Haberin Devamı

AKILLI telefonlarla beraber cebimize girenler arasında bankalar da yer alıyor. Uygulamalara kazandırılan özelliklerle şubeye gitmeye gerek kalmadan daha fazla işlem artık bankaların cep şubelerinden gerçekleştirilebiliyor. Kartsız para çekme ile kullanıcılara hız kazandırılırken, doğrulama kodlarıyla güvenlik üst seviyeye çıkarılmış durumda. Türkiye’deki banka müşterileri de artık mobil uygulamaları daha fazla kullanmaya başladı.

22 MİLYON KULLANICI

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) paylaştığı mobil bankacılık verilere göre en az bir kez giriş yapan kullanıcı sayısı 22 milyonu geçmiş durumda. Bu kullanıcıların yüzde 64’ü ocak-mart ayları arasında en az bir kere kullanmış durumda. Aynı dönemde 5.7 milyon adet işlemle 54 milyar TL’lik yatırım mobil uygulamalardan yapıldı. Toplam işlem sayısı ise 101.7 milyon adet. Bu işlemlerin toplam hacmi ise 190 milyar TL. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, mobil bankacılığın milenyum nesliyle geldiğini ifade ederek, “Bu noktada Türkiye’de mobil bankacılık uygulamalarının tüm dünyanın önünde, hızlı ve dinamik bir gelişme gösteriyor. Ülkemiz dünyadaki lider ülkelerden birisi konumunu korumaya devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kartsız  para çekme

Birçok banka QR kod ile para çekme özelliğini devreye aldı. Bunun en önemli faydası ise kartsız para çekebilmek. Bankamatiğe girmeden önce uygulamada çekeceğiniz tutarı belirleyin. Bankamatiğe gidince ise ekranındaki ’QR’ kodu okutarak para çekebilirsiniz. Bu sayede zamandan da tasarruf edebilirsiniz. 

Anında hesap açma

Uygulamalarda anında hesap açma seçeneği bulunuyor. Döviz veya Türk Lirası olarak açabileceğiniz hesapları anında kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Yatırım araçları

Fon alış/satış, döviz ve altın, vadeli ve hisse senedi gibi işlemler uygulamaların özellikleri arasında. Bunun yanı sıra banka uygulamaları ile piyasa takibi de yapabilirsiniz.

Güvenliği yüksek

Dolandırıcılar, bankamatiklere yerleştirdikleri düzeneklerle kart bilgilerini ve kullanıcıların şifrelerini kolaylıkla kopyalayabiliyor. Mobil şubelerde ise güvenlik önlemleri daha fazla. Müşteri numarası ve şifrenin yanı sıra doğrulama resmi veya kodları ile güvenlik sağlanıyor. Doğrulama şifreleri ise tek bir SIM kartla eşleştiriliyor.

Haberin Devamı

Ücretsiz havale ve EFT

Bankalar, mobil uygulama kullanımını teşvik etmek için EFT ve havele gibi para transferi işlemlerinden ücret almıyor. Bu işlemleri şubelerden veya bankamatiklerden yapmak ise ücretli.

Kullanım kolaylığı

Bankaların akıllı telefon uygulamaları kullanıcıların daha az ekrana dokunuşla aynı işlemleri gerçekleştirebilmesi için tasarlanıyor. Bu da kullanıcıların zaman kazanması sağlıyor.

IOS ve Androıd’de güvenlik

İnternet bağlantısının güvenliğine dikkat edin. Kafe ve restoran gibi halka açık alanlardaki Wi-Fi ağları yerine iletişim operatörünüzün mobil internetini kullanın.

Üçüncü parti olarak bilinen yetkisiz geliştiricilerin uygulamalarını indirmeyin. Bu uygulamalar,  akıllı telefonunuz ile yapılan işlemleri takip edebilme olasılığı var.

Haberin Devamı

 Android işletim sistemi kullanıyorsanız, Google Play mağazasından bankacılık işlemlerine uygun anti virüs uygulamalarını indirebilirsiniz. Anti virüs konusunda bilinen şirketlerin geliştirdiği uygulamaları seçmeye çalışın.

Bankacılık uygulamalarına girmek için kullandığınız hesap numarası, TC kimlik no ve şifre gibi bilgileri akıllı telefonunuza kaydetmeyin. Özellikle notlar veya rehberde bu bilgilere yer vermeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!