Güncelleme Tarihi:
2014 yılına geldiğinde ise bu alanda edindiği tecrübe ile farklı bir iş koluna girmeyi tercih etti. Tekstil kimyasalları sektöründe dünyada açık olduğunu fark etti ve ResasChemie’yi kurdu. İlk üretim tesisi İstanbul Hadımköy’de faaliyete başladı. İlk ihracatı Pakistan ve Brezilya’ya yaptı. Ancak dünya hazır giyim devlerinin üretim merkezi olan Bangladeş pazarı onu zirveye çıkardı. Laura Gök’ün sadece 4 yıl önce kurduğu ResasChemie bugün Türkiye’den Bangladeş’e kendi sektöründe en çok ihracat yapan firma olmayı başardı. Yüzde 100 ihracat odaklı bir şirket olduklarını belirten Laura Gök, şirketin kuruluş hikayesini şöyle anlattı:
DENİZLİ’YE YATIRIM
Şirketimi kurmadan yaklaşık 5 yıl boyunca araştırma yaptım. Tekstil kimyasalları sektörüyle ve ihracatla ilgili STK’lardan bilgi edindim. İhracat yapmak istediğimiz birkaç ülkeyi kendime hedef belirleyerek, bu ülkelere iş seyahatlerim oldu. Tekstil kimyasalları sektörü, Endonezya’ya yaptığım seyahatlerde ilgimi çekmeye başlamıştı. Yüzde 100 ihracat odaklı şirketim ResasChemie ile tekstil kimyasalları sektöründe kendimize haklı bir yer edindik. İstanbul Hadımköy’de 6 bin metrekare kapalı alanda, Türkiye’nin en büyük tekstil baskı boyarmadde üretim tesisimiz bulunuyor. Bangladeş’de 4 depomuz ve 2 ofisimizle aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz. Ar-Ge araştırmalarından satışa kadar her aşamada bireysel müşteriler ve özel talepleri olan kurumsal müşteriler için de özel ürünler geliştirdik. 2019 yılı ortası için farkı bir kimyasal ayağı ile Denizli Sanayi Bölgesi’nde üretime başlamayı hedefliyoruz.
HEDEF 200 MİLYON TL
Son 3 yıldır da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından kendi alanımızda Bangladeş ihracat şampiyonu seçiliyoruz. Aynı zamanda Rusya, Kazakistan, Sırbistan gibi ülkelere ihracat yapmaya devam ediyoruz. 2018’de yeni pazarlarda büyüme hedefleri koyduğumuz şirketimiz, Meksika ve ardından Peru pazarlarına girmeye hazırlanıyor. Çok kısa bir sürede Bangladeş’teki pazar payımızı yüzde 95’e çıkardık. Bu yıl sonunda 50 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Ancak asıl büyümeyi 2020 yılında yapacağız. Yatırımlarımız ve yeni pazarlarla birlikte 2020 sonuna kadar ciromuzu 200 milyon TL’ye çıkarmayı hedefledik. Yurtdışı pazarlarımızı genişletmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki aylarda olumlu havanın sektörümüze etkilerini daha da hissedeceğiz.”
İKİ ÜLKENİN TİCARET HACMİ 800 MİLYON $
143 konseyi bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 14 kadın iş konseyi başkanı arasında yer alan Laura Gök, şu değerlendirmeyi yaptı: “Aynı zamanda DEİK Bangladeş İş Konseyi Başkanılığını da yürütüyorum. Türkiye’nin Bangladeş ile olan 800 milyon dolarlık iş hacmini 2019 sonuna kadar 2 milyar dolara kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için şubat ayında çelik, sağlık turizmi, ilaç, inşaat sanayisi üzerine Türkiye’nin önemli oyuncularıyla Bangladeş’te ikili görüşmeler sağlanacak” dedi.