Bandrolde ’adres’ şaşmadı SICPA-Assan ’uygun’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bandrolde ’adres’ şaşmadı SICPA-Assan ’uygun’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 00:00

Sigara ve alkollü içkide kaçakla mücadele için önemli adım olarak görülen ’takip sistemi ve bandrol ihalesi’nde işin başından beri ön planda görünen SICPA-Assan konsorsiyumu, 154.5 milyon YTL’lik indirimle ’en ekonomik teklif’ olmayı başardı. Böylece bandrol sistemi için başından beri sunumlarıyla öne çıkan SICPA, Kibar Ailesi’ni yanına alarak ihaleyi kazandı.

TÜTÜN ve alkollü içkilerde kaçakçılığın önüne geçmenin en önemli araçlarından biri olarak görülen "takip sistemi ve bandrol ihalesi"ni baştan beri Gelir İdaresi’nin konuyu sektöre anlatmaya çalıştığı sunumlarda rol alan SICPA’nın başını çektiği konsorsiyum ’en ekonomik teklif’le kazandı. SICPA, Kibar Ailesi’ne ait Assan’la girdiği ihalede 215 milyon 069 bin lirayla ’en ekonomik teklif’ kriterini yakalayarak ihalede öne çıktı.

369.5 MİLYON YTL’DEN BAŞLADI: Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tütün ve Alkollü Ürünlerde Takip Sistemi ve Bandrol İhalesi"nde SICPA Product Security S.A-Assan Bilişim A.Ş. İSPAK İzmit Sıvı Paketleme Sanayii A.Ş. SICPA S.A ortak girişimi ihalenin 27 Eylül’de yapılan ilk aşamasında 369 milyon 576 bin lira teklif sundu. Girişim, dünkü oturumda teklifini 215 milyon 069 bin YTL’ye düşürdü. Böylece SICPA-Assan ikilisi "en ekonomik teklif"le birinci sıraya çıkmış oldu. İhalede gerçekleşen bu sonuç, "Bandrol ihalesinde adres şaşmadı" yorumlarına yol açtı.

İKİNCİ SIRADA MTM-SAFTAŞ: İhale Komisyonu, "en ekonomik ikinci teklif" olarak da MTM Holografi Güvenlikli Basım ve Bilişim A.Ş.-Saftaş Bilgi ve Bilgisayar A.Ş.-Opsec Sec.Group PLC Ortak girişiminin teklifini seçti. Bu ortak girişim de ilk aşamada sunduğu 267 milyon 904 bin YTL’yi, dünkü görüşmelerde 265 milyon 104 bin YTL’ye indirdi.

4 AY SÜRE VAR: Komisyon başkanı Mustafa Erdin, idareye en ekonomik teklif olarak sundukları SICPA Product Security S.A-Assan Bilişim A.Ş. İSPAK İzmit Sıvı Paketleme Sanayi A.Ş. SICPA S.A ortak girişimiyle ilgili onay kararının 5 gün içinde verilmesinin beklendiğini bildirdi. Sözleşmenin de onayın ardından imzalanacağını ifade eden Erdin, bu girişimin, deneme süresi olan 4 ay içinde taahütlerini yerine getirmemesi durumunda, ikinci en ekonomik teklif olarak değerlendirilen MTM Holografi Güvenlikli Basım ve Bilişim A.Ş.-Saftaş Bilgi ve Bilgisayar A.Ş.-Opsec Sec.Group PLC ortak girişiminin gündeme geleceğini kaydetti.

FİYATIN ÖNEMİ YÜZDE 30’DU: Erdin, teklifleri değerlendirme aşamasında, projenin güvenilirliği ve teknik altyapısının yüzde 70, fiyatı ise yüzde 30 önem sahip olduğunu bildirdi. Erdin, sektördeki vergi yükünün OECD ve AB ülkelerine paralel yüzde 50-70 düzeyinde olduğunu belirterek, projeyle vergi kayıp kaçağını azaltmayı, piyasadaki haksız rekabeti engellemeyi ve tüketici sağlığını korumayı amaçladıklarını vurguladı.

Gelir İdaresi’nin bandrol ihalesinde kim ne teklif verdi

SICPA Product Security S.A-Assan Bilişim A.Ş, İSPAK İzmit Sıvı Paketleme Sanayi A.Ş., SICPA S.A ortak girişimi: İlk teklifi 369.5 milyon YTL’ydi, 215 milyon 069 bin YTL’ye indi.

MTM Holografi Güvenlikli Basım ve Bilişim Tek.Tic.A.Ş-Saftaş Bilgi ve Bilgisayar Tek.San.Tic.A.Ş-OPSEC Sec.Group PLC Ortak girişimi: İlk teklifi 267.9 milyon YTL’ydi, 265.1 milyon YTL’ye indi.

Hologram Industries Sentim Bil.Tekn San. Tic. A.Ş-Kayra Tek.Sist.İlet.İnş.Tur Taş.San Ve Tic.A.Ş ortak girişimi: İlk teklifi 417 milyon 958 bin YTL’ydi, 243 milyon 246 bin YTL’ye indi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!