Balkaner: Bankacılık sonumun başlangıcı oldu

Güncelleme Tarihi:

Balkaner: Bankacılık sonumun başlangıcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2001 00:00


Ayşegül USTA- Mustafa ÖZDABAK / İSTANBUL
Haberin Devamı

Yurtbank'ın içini boşaltmak suçundan yargılanan Ali Avni Balkaner, ‘‘Bankacılık sektörüne girmem, sonumun başlangıcı oldu. Ekonomik krizin nedeni değil kurbanıyım’’ dedi. Duruşmada 4 kişi tahliye edildi. Off-shore mağdurları DGM önünde yine gösteri yaptı, ikisi bayan 4 kişi gözaltına alındı. İstanbul 5 No'lu DGM'de görülen ancak bu mahkeme salonunun küçük olduğu için 1 No'lu DGM'de yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Avni Balkaner, Engin Aras, Bayram Eser, Süleyman Ekiz, Mustafa Nihat Yurdakök, Özcan Kaşlıoğlu ve Murat Yanık katıldı. Teşekkül oluşturarak Yurtbank'ın içini usulsüz kredilerle boşalttıkları ve mudileri dolandırdıkları iddia edilen 30 sanıklı duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kamuran Altıner, Ömer Yüksel, Recep Saymaz, Serdar Suphi Özer ve Nurettin Dede de katıldı.

Balkaner şunları söyledi: ‘‘Bankanın içini boşaltmadım, doldurdum. İki büyük deprem, faaliyet alanım olan inşaat ve emlak sektörüne darbe vurdu. Bankaya el konmadan önce, gayrımenkul ortaklığının yüzde 51'ini, mali yapının güçlenmesi için bankaya devrettim. Devlet, bütün mal varlığıma el koyduğu gibi, borçlarımı da üstlenseydi, off-shore borcu da olmayacaktı. Bütün servetimi kaybettim. Tek tesellim, mal varlığımın, off-shore mudilerinin alacağını karşılıyor olması. Mahkemenizden, şerefimi ve haysiyetimi geri vermesini istiyorum.’’

Sanık avukatları müvekkillerinin üzerine atılı suçu işlemediklerini öne sürdüler ve tahliye talebinde bulundular. Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklardan Murat Yanık, Bayram Eser, Engin Aras ve Nihat Yurdakök'ün tahliyesine karar verdi. Ali Avni Balkaner, Süleyman Ekiz ve Özcan Kaşlıoğlu'nun tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!