Balıkta sezon 'buruk' başladı

Güncelleme Tarihi:

Balıkta sezon buruk başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Büyük bir umutla yaklaşık iki ay önce yeni av sezonuna başlayan balıkçılar, beklediği bolluğu bulamazken, tüketiciler ise yüksek fiyatlardan şikayetçi.Sezonun açılmasının ardından sıcak giden havaların balıktaki bolluğu engellediğini belirten balıkçılar, soğuyan havaların ağları doldurmasını beklediklerini, bunun da fiyatların düşmesine neden olacağını bildirdiler.

Haberin Devamı

Genellikle Adana'nın sahil ilçeleri Karataş ve Yumurtalık'ta balıkçılık yapan ve ürünlerini de kentteki balık pazarında satışa sunan esnaf, yeni sezondan memnun değil.Sezonun açıldığı 1 Eylülden itibaren havaların istenildiği gibi yağışlı ve soğuk geçmediğini belirten esnaf, bunun da balıkların gelişimini ve bolluğunu engellediğini belirtiyor. Adana Balıkçılar Pazarında yaklaşık 25 yıldan buyana esnaflık yapan Muhsin Balıkçı, bu sezon hem açık denizde hem de dalyanlarda umduklarını bulamadıklarını söyledi.

Balıkta sezon buruk başladı

Havaların ılıman gitmesinin balığın bol olmasını engellediğini belirten Balıkçı, “Balığın çok olmaması fiyatlara da yansıdı. Yüksek fiyat nedeniyle zaten zor olan balık satışı iyice düştü” dedi. Havaların soğumaya başladığını, yağmurla birlikte balıkta bolluk beklediklerini anlatan Balıkçı, bunun da fiyatları düşüreceğini söyledi. Esnaf Cumali Elmas ise fiyatı “4 TL” ulaşan hamsinin yüksek fiyatların en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

YÜKSELEN ET FİYATLARI UMUT OLDU

Elmas, Türk halkının yeterince balık tüketmediğini belirtirken, fiyatı sürekli artan ete karşı balığın ise iyi bir alternatif olacağını bildirdi.
Yarım kilogram et fiyatına 4 kişilik bir aileye yetecek balık alınabileceğini ifade eden Elmas, “Tüketici, et yerine balığı tercih ederek, hem daha sağlıklı hem de daha ucuza beslenebilir” dedi.

Haberin Devamı

Elmas, bugüne kadar sezondan bekledikleri verimi alamadıklarını ancak bundan sonra bolluk beklediklerini kaydetti. Pazarda, hamsi 4, sardalya 2, karides 10, kefal 4, levrek ve çupra 7-12, barbun'un ise kilogramı 7-25 TL arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!