Güncelleme Tarihi:
Nerede ve nasıl üretildikleri belli olmayan Omega 3 takviyelerinden uzak durulmasını gerektiğini belirten Ecz. Müderrisoğlu, doğru Omega 3 desteğinin doğru şekilde tü-ketilmesi durumunda faydalarının sınırsız olacağını söyledi.
Ecz. Müderrisoğlu’nun verdiği bilgiye göre, balık yağlarında bulunan Omega 3 yağ asitleri soğuk denizlerdeki balıklardan elde ediliyor. Denizlerde gittikçe artan kirlenme Omega 3 yağ asitleri kaynağı olan balıklarda son derece zehirli olan cıva, kurşun ve diğer ağır metallerin bulunmasına neden olabiliyor. Söz konusu zehirli maddelerin çok ağır sağlık sorunlarına ve kansere neden olabileceğini söyleyen Ecz. Müderrisoğlu, Omega 3 yağ asitleri içeren gıda takviyeleri seçilirken nelere dikkat edilmesini gerektiğini anlattı.
LABORATUVAR ANALİZİ VAR MI?
Alınacak Omega 3 takviyesinin cıva, kurşun ve diğer ağır metalleri içerip içermediğinden emin olmak için ürünün Uluslararası Balık Yağı Standartları’na (The International Fish Oil Standards Program - IFOS) uygun olup olmadığını bakılması gerektiğini ifade eden Ecz. Müderrisoğlu, “Doğru ve sağlıklı Omega 3 takviyesinin IFOS analiz laboratuvarından alın-mış ve her üretim şarjına geçerli raporu olmalı” dedi.
BİZİM BALIKLARDA OMEGA 3 ÇOK AZ
Sağlık açısından mucize etkilere sahip olan EPA ve DHA'nın en önemli kaynağının soğuk deniz balıkları olduğunun altını çizen Ecz. Müderrisoğlu, “Maalesef ülkemiz denizlerindeki balıklarda istediğimiz faydayı sağlayacak miktarda DHA ve EPA bulunmamaktadır. Ayrıca deniz kirlenmesi nedeniyle ülkemiz kıyılarında tutulan balıklarda çok yüksek ağır metal kirliliği bulunmakta, bu da sağlığımızı her yönüyle tehdit eder mahiyettedir” diye konuştu.