Bakandan 'manzaralı kurban kesimi'ne ceza açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakandan manzaralı kurban kesimine ceza açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 15:21

Kurban Bayramı’nda belirlenen yerlerin dışında kurban kesilmesini de eleştiren Bakan Veysel Eroğlu, özellikle Adana’da bir apartmanın 8’inci katında kurban kesilmesine tepki gösterdi. Bakan Eroğlu " 8’inci katta kurban kesenler hakkında da gerekli işlem yapılacak" diye konuştu. Bakan Eroğlu, yağışlar için de kritik uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya- Bartın hattının batısında yağışların etkili olacağını, vatandaşların sel ve taşkınlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Nuribey Beldesi’nde vatandaşlarla bayramlaştı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, kuvvetli yağışa karşı vatandaşları uyardı. Yağış mevsiminin başladığını belirten Bakan Eroğlu, "Bu sabahtan başlayarak kuvvetli yağış ve rüzg?r etkili olmaya başladı. Özellikle de kuzey kesimlerde yağışlar etkili olacak. Dere yataklarında kapalı kısımlar varsa açılması lazım. DSİ, belediye ve özel idareler bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. İnşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız" dedi.

ANTALYA’DA YAĞIŞ, EGE’DE LODOS

Yağışların yaz mevsimde yangınla etkili mücadele için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yağışlar özellikle bu geceden itibaren etkili olacak. Trakya, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde, Antalya’dan Bartın’a kadar olan bölgelerde kuvvetli yağış var. Cuma günü doğuya kayacak. Pazar günü de Doğu Anadolu’dan yağışlar yurdu terk edecek. Cumartesi ve pazar, hava biraz daha soğuyacak. Pazartesiden sonra sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bu akşam ve gece saatlerinde yağışların daha kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlar, gerekli tedbirleri alsın. Bilhassa Antalya ile Bartın arasında uzanan çizginin batısında kalan bölgeler özellikle dikkat etsin. Ege Bölgesi’nde de lodosun etkisi aşırı derecede hissedilecek."

TÜRKİYE’Yİ HÜKÜMETLER YÖNETİR


MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, hükümetin, Türkiye’nin İmralı’dan yönetilmesine izin verdiği yönündeki açıklamasını da değerlendiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Öyle şey olur mu? Türkiye dünya lideri ve gündem belirleyen güçlü bir ülke haline geldi. Türkiye, en güçlü dönemlerini yaşıyor. Dolayısıyla böyle İmralı’dan

Bakandan manzaralı kurban kesimine ceza açıklaması
yönetiliyor gibi sözler üzücü şeyler. Bahçeli’ye de yakışmıyor. Türkiye büyük bir ülke herkes kabul etsin bunun. Bakın bugün Türkiye savunma ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke hakline geldi. Helikopter üretimiyle bunu gösterdik. Türkiye’yi hükümetler, Türkiye Cumhuriyeti ve meclis yönetir. Bunu da herkes böyle bilsin."

8’İNCİ KATTA KURBAN KESENE CEZA

Kurban Bayramı’nda belirlenen yerlerin dışında kurban kesilmesini de eleştiren Eroğlu, özellikle Adana’da bir apartmanın 8’inci katında kurban kesilmesine tepki gösterdi. Genel anlamda ülke genelinde istenmeyen manzara yaşanmadığını anlatan Eroğlu, "Birkaç münferit hadise dışında bu yıl kaidelere uyuldu. Bir yerde 8’inci katta kurban kesimi oldu. Ama vatandaşların yüzde 99’u koyduğumuz usul ve esaslara uydu. Tüm bunlara rağmen hayvanlara eziyet eden, 8’inci katta kurban kesenler hakkında da gerekli işlem yapılacak" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Nuribey Beldesi’ndeki bayramlaşmanın ardından Sülün Beldesi’ne hareket etti.

BAKMADAN GEÇME!