Bakan Bolat’tan iş ahlakı uyarısı: ‘Cezalar katmerli şekilde artırılacak’

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bolat’tan iş ahlakı uyarısı: ‘Cezalar katmerli şekilde artırılacak’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 07:00

TÜRKİYE İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nin 8’incisi, dün İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iş ahlakının iş dünyasının değişmeyen kuralı olduğunu vurguladı.

BAZI ŞEYLER DEĞİŞMEZ

‘Değişen Meslekler ve Meslek Ahlakı’ temasıyla düzenlenen zirveye Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak katıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuşmasında, “Teknoloji, iletişim, trendler, meslekler çok hızlı değişiyor ama ahlak asla değişmeyecek önemli değerdir” dedi. Bakan Bolat, özellikle 6 Şubat depreminde zarar gören bölgede iş ahlakına uymayan birçok kötü örneğe rastladıklarının altını çizerek, “Bunları düzeltmenin çabası içindeyiz. Piyasa denetimleri, piyasa gözetimi, haksız fahiş fiyat, stokçuluk gibi uygulamaları devlet olarak denetliyoruz. Bunları yapanlara ağır cezalar uyguluyoruz. Önümüzdeki torba yasada da bu konuda cezalar katmerli bir şekilde artırılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Bolat’tan iş ahlakı uyarısı: ‘Cezalar katmerli şekilde artırılacak’
Ömer Bolat

Bolat, iş dünyası ve ticaret hayatının 100 yıllık özetini yaptı: “1923’te 50 milyon dolar, 1973’te yılda 1 milyar dolar, 1987’de ise ayda 1 milyar dolar ihracat yaptığımızda çok sevinmiştik.

İHRACAT RAKAMLARI ARTIŞ GÖSTERİYOR

Bugün günde bazen 1.5 milyar dolar ihracat yapabilen ülke konuma geldik. Dün ihracatımız 1 milyar 260 milyon dolar oldu. Bu yılı 255 milyar dolar mal ihracatı, 100 milyar doların üzerinde hizmet ihracatı olmak üzere 355 milyar dolarlık toplam döviz girdisi ile bitirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde çağa yön veren, değişimi takip etmekle kalmayıp değişime yön veren ülke olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz katma değeri yüksek üretim ve ihracatı ne pahasına olursa olsun başarmaktır. Günümüzün trendlerinden elektronik ticareti ve elektronik ihracatı artırmak için de bakanlık olarak e-ihracat platformunu hizmete almak üzereyiz.” İşsizlik oranlarının yüzde 9.1’e gerilediğini de ifade eden Bakan Bolat, “Çok uzun yıllardır yakaladığımız en düşük rakam. Resmi rakamlara göre 3 milyon 150 bin işsiz olduğu görülüyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!