Güncelleme Tarihi:
Ailesi, 200 yılı aşkın bir süre demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Feyzi Ellialtıoğlu (61), kardeşi ile birlikte bir süre, babasının kurduğu çivi
ADLİYEDE ZAMANA KARŞI YARIŞ
Dosyada yer alan belgelere göre, geçtiğimiz yıl kurban bayramı arifesinde senetler icraya konuldu. Üç senetten biri 10 milyon TL, diğeri 15, sonuncusu ise 20 milyon TL tutarlıydı. Senetlerin düzenleme tarihi ise 23 Aralık 2014 olarak kayda girdi. Senedin borçlusu olarak Ahmet Feyzi Ellialtıoğlu’nun adı yer alırken, alacaklı tarafta Dünay Kılıç’ın (36) adı yer aldı. Ellialtıoğlu, icra işlemine ilişkin tebligatı gördüğünde şoke oldu. Ellialtıoğlu, hemen durumu avukatına bildirdi ve işlemin yapıldığı icra müdürlüğüne gidildi. Bu süreçte, İstanbul Adliyesi’nde tam anlamı ile zamana karşı yarış başladı. Senetleri icraya koyan taraf Ellialtıoğlu’nun hesabına bloke koymaya çalışırken, Ellialtıoğlu tarafı, bir yandan savcılığa suç duyurusunda bulundu diğer taraftan icra hukuk mahkemesine başvurarak işlemin durdurulmasını istedi.
İstanbul 9. İcra Hukuk Mahkeme’si, durumun ‘şüpheli’ olduğunu görerek, icra takibini teminatsız olarak durdurdu. Mahkemenin verdiği kararla rahatlayan Ellialtıoğlu, savcılığa yeni bilgi ve belgeler verdi.
MALIMI ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER
Ellialtıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu belgelerde Dünay Kılıç’ı 10 yıl kadar önce bir kez gördüğünü ancak kendisine hiçbir borcu
Kılıç, emniyet ifadesinde özetle, senetlerin sahte olduğu iddiasını reddetti. Kılıç, 1999 yılında vefat eden babası Dündar Kılıç’ın Ellialtıoğlu’nda alacaklı olduğunu, bildiği kadarı ile alacak miktarının da 200 milyon TL olduğunu söyledi. Kılıç, söz konusu alacak miktarının, yapılan anlaşma sonrası 45 milyon TL’ye indirildiğini söyledi. Kılıç, kendisinin de 2014 yılında Ellialtıoğlu’nun yanına giderek üç senedi aldığını söyledi. Kılıç, ifadesinde söz konusu senetlerin işleme konulması için gerekli olan 300 bin TL’lik harcı da kendisinin karşıladığını öne sürdü. Kılıç’ın avukatları da, senetler üzerinde bir inceleme yaptırdı. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Enstitüsü’nden bir heyetin hazırladığı raporda, imzanın ıslak imza olduğu ancak kimin el ürünü olduğu konusunda bir ayrıntıya girilmedi.
O MAAŞLA O PARAYI YATIRAMAZ
Taraflar, savcılığı karşılıklı, delil niteliğinde bilgi belge sunarken, Ellialtıoğlu tarafı, Dünay Kılıç’ın bir şirkette 3 bin 500 TL maaşla çalıştığını, hatta ayrıldığı şirkete karşı bir işe iade davası açtığını belirledi. Yeni belgeler savcılığa, ‘Bir şirkette ücretli olarak çalışan ve üzerine kayıtlı bir mal varlığı bulunmayan biri, senetlerin icraya konulması için gerekli harcı ödeyemez. İşin arkasında başkaları var’ yorumu ile sunuldu.
HARÇ PARASI ARADILAR
Soruşturma kapsamında bazı tanık ifadeleri de alındı. Dünay Kılıç’ın üvey kardeşi Fatma Fatoş Güner ifadesinde özetle “Uzaktan akrabamız olan Dolunay
Dündar Kılıç’ın bir diğer eşinden olan Hülya Ferhan Sarı da tanık olarak alınan ifadesinde “Kardeşim Dünay Kılıç yanıma geldi. Ahmet Feyzi Ellialtıoğlu’ndan, ailemizin alacağına karşılık 45-50 milyon TL arası 3 senet aldığını, bunu tahsil edip tüm parayı aileye dağıtacağını söyledi. Senetleri tahsil etmek için 300 bin TL icra harcı yatırması gerektiğini söyledi. Ancak ben, kendisine, bu harç parasının büyük bir para olduğunu, riske atılmaması gerektiğini söyledim” dedi.
5’ER YIL HAPİS TALEBİ
Savcılık, dosyaya giren bilirkişi raporları ve üvey kardeşlerin ifadeleri sonrası soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Dünay Kılıç ve Dolunay Biter’in sahte senet oluşturdukları iddiası ile dava açtı. İkili hakkında 2’şer yıldan 5’er yıla varan sürede hapis istemi ile dava açıldı. Davanın ilk duruşması geçtiğimiz 14 Haziran’da görüldü.
SENETLER, VAR OLAN BORÇLAR İÇİN VERİLDİ
Dünay Kılıç ise konu ile ilgili Hürriyet Dünyası’na yaptığı açıklamada, aliler arasında bulunan borç-alacak ilişkisinin uzun süreden beri var olduğuna işaret ederek “Ahmet Fevzi Ellialtıoğlu, borçlarından sıyrılmak amacıyla Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin satış dosyasından olan alacağının tamamını üçüncü kişilere devir ve temlik ederek, mal varlığını eksiltmiş. Bu durum, görülen ceza yargılamasında da gün yüzüne çıktı zaten. Senetlerin verilme sebebi, yıllardır aramızda süre giden aileler arası borç ilişkisidir. Bizim babamız Dündar Kılıç diye her zaman suça yakıştırılan insanlar olduk bu ülkede, bu durum artık bizler için standart haline gelmiş. Biz babamızın şerefine leke sürmeden yaşamaya çalışırız, bunun için uğraşırız. Burası bir hukuk devleti ve biz mahkemelerimize, hakimlerimize davayı aydınlatacaklarına olan inancımız tamdır. Mahkemece yapılan incelemelerde gelen en son raporda, senetlerin Ellialtıoğlu tarafından imzalandığı belirtilmiştir. Bizim sahtecilikle işimiz olmaz. Ne bu işleri biliriz ne de böyle işlerden medet umarız. Benim reklam ve sinema yönetmeni olduğumu beni tanıyanlar bilir zaten. Paraya da ihtiyacım yok çok şükür. Mesleğim beni yeterli standartta yaşatmaya zaten yetiyor” şeklinde konuştu.
AVUKATLAR İÇİN DE SUÇ DUYURUSU
Sahtecilik iddiası ile davanın açılmasından sonra senedi işleme koyan avukatlar S. S., H. K. A., O. Y. ile, Jandarma Genel Komutanlığı personeli A. A., E. C., A. K. hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’na yapılan başvuruda söz konusu isimler gerçeğe aykırı rapor düzenlemekle suçlanıyor. Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli A. A.’nın, FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz Ağustos ayı başında tutuklandığı anlaşıldı.