Babacan Tekstil’in hesabından para çekti Hürriyet’te haberi görüp teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Babacan Tekstil’in hesabından para çekti Hürriyet’te haberi görüp teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2010 00:00

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın babası Hilmi Babacan’a ait Ali Babacan Tekstil A.Ş’nin banka hesabına internet yoluyla girerek 59 bin lirayı kendi hesaplarına aktaran hacker soruşturmasında bir kişi tutuklandı.

Ali Babacan Tekstil’in hesaplarının boşaltılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, hesabına yatırılan parayı çeken Hüseyin Patlak, soruşturmayı yürüten savcıya 16 Kasım 2010’da teslim oldu. Cumhuriyet savcısı Adem Can tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Patlak, bayramın 1’inci günü tutuklandı.

Hürriyet’te görünce

Patlak, nöbetçi hâkime verdiği ifadede, dolandırıcılık olayına karıştığını, Hürriyet İnternet’te yayımlanan “Ali Babacan Tekstil’in hesabını boşalttılar” başlıklı haberi okuyunca anladığını belirterek, şunları söyledi: “M.D.’yle tekstil işi yapıyorduk. Haziran 2010’da iflas ettik. Birkaç hafta sonra M.D. bir kahvehane açtı. Bir gün bu kahvehanede İlhan isimli bir şahısla tanıştım. Yurtdışından bir şahsın yüklü miktarda para göndereceğini, kendisine bunun için bir hesap numarası lazım olduğunu söyleyip benden hesap numaramı istedi. Bunun karşılığında bana gönderilen paradan yüzde 5 pay verecekti.”

Payı 2 bin 750 lira

Kendi payına 2 bin 750 lira düştüğünü savunan Hüseyin Patlak, şöyle devam etti: “21 Eylül 2010’da hesabıma önce 30 bin lira, iki saat sonra 25 bin lira geldi. Parayı çekerek İlhan’a verdim. O da benim payım olan 2 bin 750 lirayı verdi. Bu parayla borçlarımı ödedim. 15-20 gün sonra çocuklarım paranın yurt dışından değil Ali Babacan Tekstil’den geldiğini Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinden görüp bana söylediler. Ben de haberi inceledim, benim hesabıma yatırılan miktarlar ve tarihler haberdekilerle örtüşüyordu. Dolandırıcılık olayına bulaştığımı anladım ve teslim oldum. İlhan’ın soyadını bilmiyorum, diğer hesap sahibi Melike D.’yi tanımıyorum. Vicdan azabı çektiğim için teslim oldum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!