Baba parası almadık krizde büyüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Baba parası almadık krizde büyüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 00:00

Lefkoşa-Hatay uçuşları başlatan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, krize rağmen adım adım büyüdüklerini belirterek, "Babamızdan para istemedik, devletle de iş yapmıyoruz, ucuz havayolu ile Türk insanını tanıştırarak pazarı büyüttük, devam edeceğiz" dedi.

Ali Sabancı, 1990 yılında kurulan Pegasus’un sektördeki pazar payının yüzde 15 olduğunu, THY’nin ardından ikinci sıraya yerleştiğini belirtti

KKTC turizmine katkı

Ali Sabancı, yurtdışında 21, yurtiçinde 16 noktaya sefer yaptıklarını belirterek, geçen yıl taşıdıkları 4.1 milyon yolcuyla Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi olduklarına söyledi. Yeni seferleri ile KKTC turizmine de katkı yaptıklarını ifade eden Ali Sabancı, şöyle konuştu: "Türk insanını düşük ücretle havayolunu kullanmalarını sağladık. Bugüne kadar 1 milyon 207 bin 680 kişiyi en düşük ücretten taşıdık. Talebi yaratmak için 350 bin bilet bedava kampanyası yaptı. Ticaret Bakanlığı’ndan ceza da yedik. Bu kampanyada 1135 uçak yolcusu kadar bedava bilet dağıttık."

Pahalı ama salata güzel

Havayolu misafirlerinin güvenilir ve en ucuz fiyattan uçmak istediklerini kaydeden Ali Sabancı, şunları söyledi: "İki yıldır sektör yüzde 20 büyüyor, Pegasus ise yüzde 57. Artık kimse, ’Şu havayollarının bileti pahalı ama salatası çok güzel’ demiyor."

Çalışanlar kárımıza ortak

Kárının yüzde 10’unu personele dağıtarak çalışanları da şirkete ortak ettiklerini hatırlatan Ali Sabancı, "Farklı yönetim şeklimizle sadece geçen yıl şirket kárının 1.5 milyon Euro’sunu personele dağıttık" dedi. Pegasus, haftada 3 gün yapılacak KKTC-Hatay seferlerini 55 YTL’den başlayan fiyatlardan gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!