Azerbaycan’la İsveç yaklaştı ’Üstün Hizmet Madalyası’ aldı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan’la İsveç yaklaştı ’Üstün Hizmet Madalyası’ aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2009 00:00

İsveç, Azerbaycan’la ülkesini yakınlaştıran ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Türk işadamı Erdal Asım Durukan’ı ’Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ ile ödüllendirdi.

Azerbaycan’da 10 yıl boyunca İsveç’in fahri konsolosluk görevini yürüten Erdal Asım Durukan’a madalyası, İsveç’in başkenti Stockholm’de Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen özel bir törenle Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü Büyükelçi Herman Af Trolle tarafından verildi.

Bir hafta ağırladılar

İsveç Hükümeti, madalya vermek üzere davet ettiği Erdal Durukan’ı eşi İlkin Durukan ile birlikte bir hafta boyunca ülkesinde ağırladı. İsveç Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Türkiye’nin eski İsveç Büyükelçisi Ann Dissmorr, Stockholm Parlamentosu’nda Durukan onuruna bir yemek verdi. Yemeğe, İsveç’in Azerbeycan, Gürcistan ve Ermenistandan sorumlu büyükelçisi Hans-Gunnar Aden de katıldı. Ayrıca, İsveç Hükümeti Çalışma Bakanı Sven Otto Littorin, Durukan’ı makamında kabul ederek kutladı.

İsveç’in 2. fahri konsolosu

Aynı zamanda İsveç vatandaşı da olan Erdal Durukan, "Ben İsveç’in Azerbaycan’daki ikinci fahri konsolosuyum. İlki 1917 yılında tayin edilmiş ve kısa bir süre görev yapmış. O günden sonra da Azerbaycan’la ilişkiler Türkiye üzerinden yürütülmüş. Ben de İsveç’e yakınlığım ve Azerbaycan’daki çalışmalarım nedeniyle İsveç Kralı Gustav tarafından bu ülkeye fahri konsolos olarak atandım" dedi.

Durukan, Azerbaycan’da görevli olduğu yıllarda Türkiye’nin yanısıra Azerbaycan’ın İsveç ile ilişkilerinin de geliştirilmesine çalıştığını söyledi.

Durukan üniversiteyi Stockholm’de okudu

ERDAL
Durukan’ın İsveç’e yakınlığı üniversite yıllarına dayanıyor. Durukan, İsveç’te 1989 yılında Stockholm Üniversitesi Bilgisayar Sistemciliği’nden mezun. Ardından yine İsveç’te Citibank ve Ericsson’da çalıştı. 1994 yılında Turkcell’in kuruluşunda görev alarak Türkiye’ye döndü. 1996-2001 yılları arasında Azerbaycan’da Azercell Genel Müdürlüğü’nü, ardından TeliaSonera’nın yöneticisi oldu. Durukan, 1998-2008 arasında Azerbeycan’da İsveç Fahri Konsolosu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!