Güncelleme Tarihi:
1938’den beri zeytinyağı üretimi yapan Kristal Yağları, Anthony Micaleff tarafından İzmir’de kuruldu. 76 yıldır zeytinyağı üreten şirkete, 2007’de Lucien Arkas ortak oldu. Micaleff ailesi ile birlikte Türkiye’de zeytinyağı tüketiminin yaygınlaştırılması ve ihracatın artırılması konusunda yeni projeler geliştiriliyor.
ÜRETİMİN YERİ ÖNEMLİ
Ayvalık ve çevresinin zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yeri olduğunu anlatan Kristal Yağları Murahhas Aza’sı Ümit Öztürk, buradaki tesisle ilgili yatırım planlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Körfez Bölgesi olarak tanımlanan Ayvalık – Küçükkuyu Bölgesi, doğal konumu nedeniyle Kaz Dağları’nın yamaçlarından harmanlanarak gelen ve Madra Dağı’na vuran rüzgarın ve doğal floranın etkisiyle dünyanın en lezzetli zeytinyağını sunar. Kristal Yumuşak Doğal Lezzet’te bazen çiçeğimsi, bazen erik, bazen yeşil elma, çoğu zaman da yeni kesilmiş çimen lezzeti hissedilir ve damakta akıcı ve hafif bir aroma bırakır. Zeytinyağı dünyasında bu kadar önemli bir yere sahip olan Ayvalık’taki yatırımlarımız artırıp tesisi yenilemeyi ve tam teçhizatlı modern bir tesis yapmayı hedefliyoruz. Tesis yenilenip modernleşirken üretim kapasitesi de artıyor. Makine ve ekipmanlar en son teknoloji donanıma sahip makine ve ekipmanlarla yenileniyor. Bunun yanı sıra zeytinyağı Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği, seminerlerin verilebileceği, misafirlerin ağırlanabileceği bir tesiste olmasını planlıyoruz.“
CAM ŞİŞE VE TENEKE KUTU
Ümit Öztürk, günümüzde sağlıklı beslenme ve yaşam koşulları daha fazla önem kazandığından cam şişe kullanımına yönelimin arttığını söyleyerek, “Kurulduğu günden bu yana tüm Kristal Zeytinyağı çeşitlerinde maliyet farkı gözetilmeksizin en sağlıklı ambalaj çeşitleri olan cam şişe ve teneke kutu kullanılıyor. Cam şişe ve teneke kutu, gıda ile etkileşimi en az olan dolayısıyla en sağlıklı ambalaj malzemeleridir. Biz bunun öneminin kurulduğumuzdan beri farkındayız” dedi.
Öztürk, ayrıca ürün kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeden üretim yaptıklarını, yılın 12 ayı ürünlerini aynı tat ve lezzette tüketiciye sunmayı bir gelenek haline getirdiklerini anlattı. Öztürk, istedikleri kalitede ürün olmadığı zaman kaliteyi düşürmemek adına üretim yapmamayı tercih ettiklerinin de altını çizdi.