Güncelleme Tarihi:
AVUSTURYA’da yaşayan Türk toplumu ve doğal olarak MÜSİAD’ın son bir yılda çok sıkıntılı dönemler geçirdiğini anlatan Can, karalama kampanyalarıyla kurumlarının yıpratılmaya çalışıldığını söyşledi. Can, “Her gün haberlerde iftiralara uğramak, gazetelerde adımızın çıkması bizleri üzdü ancak bu durum bizim birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırdı” ifadesini kullandı. Can, ülkede yaşadıkları sıkıntıların başlangıç tarihi olarak 15 Temmuz’u işaret etti. FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı o tarihe kadar ülkede kendilerinin pek çok kesim tarafından tam olarak tanınmadığı halde birden isimleri ve faaliyetlerinin bazı kişilere servis edildiğini, haklarında iftira ve karalama kampanyaları başlatıldığını belirten Can, şöyle konuştu:
SIRTIMIZ YERE GELMEZ
“Buradaki Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini bazı kesimler istemiyor. Güzel çalışmalar yapan MÜSİAD gibi kuruluşları dağıtmak istediler ancak biz gayet şeffaf bir kuruluşuz, biz, dün neysek bugün de aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler hem doğduğumuz hem de doyduğumuz ülkede kimseye ihanet etmediğimiz ve her şeyimizi paylaştığımız için Allah’ın izniyle bizim sırtımız yere gelmez.”
TÜRK TOPLUMU ÇALIŞIYOR
Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ali Kaan Orbay da MÜSİAD’ın dünya genelindeki yatırım ve çalışmalarına değindi. Ekonomik entegrasyonun bir topluma uyumun belki de en direkt ve somut göstergesi olduğunu ifade eden Orbay, “Bugün Avusturya’da 6 binin üzerinde Türkiye kökenli işletme binlerce kişiye istihdam sağlamaktadır. Avusturya’daki Türk toplumu çalışmakta, üretmekte, kazanmakta ve paylaşmaktadır. Popülist siyasi söylemlerin aksine Avusturya’nın resmi istatistikleri Türk toplumunun Avusturya’ya aldığından daha fazla verdiğini, ülkenin kalkınmasında ve refahında iftihar edebileceğimiz bir rol oynadığını göstermektedir” diye konuştu.
Orbay, ekonomik ilişkilerin Türkiye ve Avusturya arasındaki beşeri köprünün taşıyıcı direkleri olduğuna vurgu yaptı.
EKONOMİK İLİŞKİLER KOPMALARI ÖNLEDİ
Ekonomik ilişkilerin, sıkıntılı dönemlerde dahi kopmaları önlediğini ve diyalog kanallarının açık tutulmasına yardımcı olduğunu belirten Orbay, “Karşılıklı anlayış ve saygının pekiştirilmesine de katkı sağlamıştır. Bu bağlamda da MÜSİAD ve buradaki iş adamlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayıp dua edilmesiyle sona eren programa, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Avusturya İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve iş adamları katıldı.