Avrupa'ya NEF ile girdi

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya NEF ile girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 22:09

Gayrimenkul sektöründen faaliyet gösteren Nef, ‘Nef Bodrum’ projesindeki otel bölümünün işletmesi için Singapurlu, lüks otel markası Banyan Tree ile anlaştı.

Haberin Devamı

Toplamda 510 milyon liralık yatırım yapılacak projedeki otel için 120 milyon liralık harcama planlanırken, tüm projenin 2018’de devreye gireceği bilgisi verildi. 28 ülkede, 43 otel ve tatil köyü bulunan Banyan Tree’nin de Avrupa’daki ilk yatırımı Bodrum’da yapılmış oldu. Bodrum’da 70 yatak kapasitesi ve 2 bin metrekarelik Banyan Tree özel SPA konsepti ile hizmet verecek otelde, fiyatların yoğun sezonlarda gecelik 1000 Euro’nun üzerinde olabileceği ifade edildi. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Otel için marka ile 15 Temmuz öncesinde görüşmelere başlamıştık. Sonrasında da birşey değişmedi. Banyan Tree gibi dünyanın en yüksek fiyatlı resort otellerinden biri, Avrupa’daki ilk yatırımını Türkiye’de yaptı. Pek çok yatırımın ertelendiği bu dönemde, böyle önemli bir işbirliğine imza atarak gerek turizm sektörüne gerekse Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıdan mutluyuz” dedi. Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna değinen Banyan Tree İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maximilian Lennkh de “Banyan Tree Bodrum Avrupa’daki ilk Banyan Tree olma özelliği taşıyor. Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrası kararımız değişmedi. Türkiye çok önemli bir ülke” dedi.

TURİZM 24 AYDA TOPARLANIR
Turizmde işletmeci ve yatırımcıları bir araya getiren Servotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, “Banyan Tree gibi markaların gelmesi turizme değer katılacak. Gezi olayları sonrası turist sayılarında düşüş yaşanmıştı. 2015 sonunda Türkiye, New York gibi bir yeri geçerek 5. sıraya yükselmişti. Arada 24 ay vardı. Eğer başka olaylar yaşanmazsa bu kriz dönemini de 18-24 ay içinde aşarız” ifadelerini kullandı.

PHUKET'TEKİ MOR PANTOLONUN ETKİSİ
YAKLAŞIK 5 yıl önce Phuket’te eşi ile birlikte Banyan Tree otelde tatil yaptıklarını anlatan Erden Timur, “Orada çalışanların giydiği mor pantolonlar eşimin çok hoşuna gitmişti. Bunu da otel çalışanına söyledi. Sonrasında hemen bir terzi geldi ve ölçülerimi aldı. Biz İstanbul’a döndükten iki gün sonra pantolonu göndermişlerdi. Misafire çok önem veren bir otel zinciri. Orada tanıdığımız kimse yoktu, bunu yapan da sıradan bir çalışandı. Bu samimiyet nedeniyle görüşmelerde de hep Banyan Tree’ye daha yakındım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!