Avrupa'nın en yüksek binası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en yüksek binası açıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 04, 2011 17:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 261 metre anten yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire'in açılışına katıldı. Sapphire'in 236 metre yükseklikte bir seyir terası bulunuyor.

Haberin Devamı

Ä°stanbul Sapphire'in son hali

Sapphire'den İstabul manzarası / Galeri

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Kiler Grubu tarafından yapılan Sapphire, deniz seviyesinden 368, zeminden 236 metre yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek rezidans binası.

Bu eser, seyir terası ile de Ä°stanbul'un güzelliÄŸini tanıtma noktasında önemli bir hizmet görecek.Â

İstanbul'u yeni bir simgeye kavuşturan herkese teşekkür ederim

İstanbul'u dünya şehri yapmaya giderek yaklaşıyoruz.

İstanbul modern konut alanları, AVM'leri, yeşil alanları ile hayat kalitesinin yükseldiği bir yer haline geldi.

İstanbul'u bir bütün olarak ele alıyoruz. Her alanda İstanbul'a büyük eserler kazandırıyoruz.

Ulaşım, konaklama ve altyapıya yönelik çözümlerin yanında markalaşmaya daha önem veriyoruz.

Haberin Devamı

81 ilde yoğun bir kalkınma programı uygularken özel sektör de bunların arkasından geliyor, özel sektör yatırımları canlanıyor.

Büyükşehirlere daha fazla özel sektyör yatırımı bekliyoruz.

Türkiye için taş üstüne taş koyanlara, ter dökenlere, hizmet edenlere şükranlarımı sunuyorum.

İstanbul'un Sapphire'in herkese hayırlı olmasını diliyorum.

SAFİR’E İŞ VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ PROTESTOSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı Avrupa’nın en yüksek binası Safir’de, açılış hazırlıkları sürerken kendilerini "Gençlik Muhalefeti" olarak adlandırılan 30 kişilik bir grup, iş kazasında hayatını kaybeden Serkan Çetin ve taşaron oldukları için sigortalarının düzenli ödenmediğini söyleyen işçiler için protesto gösterisi yaptı.

Büyükdere Caddesi"nde bir araya gelen topluluk Safir’e yürümek istedi. Çevik kuvvet ekipleri önlem aldı ve Büyükdere-Sarıyer istikametini trafiğe kapattı. Gruba Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Bu sırada darbe alan bir polis  ile birkaç protestocu yere düştü.  4. Levent Metro girişinde grup adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Buradayız. Çünkü taşeron işçiler burada, dertlerini anlatmak istedikllerinde bir muhatap bulamadılar. Haklarını aradıklarında ’eylem yapmayın, paralarınızı hiç alamazsınız’ diye tehdit edildiler. Bu gökdelende iş güvenliğinin (İ)si bile yok. 25 yaşındaki Serkan Çetin 2 ay önce bir iş kazasında hayatını kaybetti. Eksi ikinci kattan, eksi beşinci  kata düşerek öldü. Cesedi de ancak 6 saat sonra bulanabilidi. İşçiler şantiyede kapısı bile olmayan barakalarda yattılar, berbat yemek yediler. İş kazaları geçirdiler, ölümlerden döndüler. " dedi.

Haberin Devamı

Basın açıklaması bittiği sırada, takviye gelen çevik kuvvet ekipleri grubu çembere aldı.  Yapılan görüşmelerin ardından protestocular metroya binerek dağılmak istediklerini söylediler. Metro merdivenlerinde çevik kuvvet önlem aldıktan sonra, topluluk metroya geçti. Bu sırada, bir çevik kukvvet polisi elindeki biber gazı tankını yere düşürünce, çevredekiler yayılan nedeniyle zor anlar yaşadı. Protesto göstericilerin ayrılmasıyla  sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!