Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezini İstanbul'a yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en büyük alışveriş merkezini İstanbula yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2005 01:32

Fransız Carrefour'un CEO'su Jose Luis Duran, Maltepe'deki Carrefoursa'nın açılışında, "Bugüne kadar 800 milyon doları aşkın yatırım yaptık. Türkiye'ye ve gücüne inanıyoruz" dedi. Duran, Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezini İstanbul Merter'de 2007'de açacaklarını söyledi.

CARREFOUR CEO'su Jose Luis Duran, "Bizim için Türkiye çoktan Avrupa'nın bir parçası oldu" dedi. Carrefoursa'nın Maltepe mağazasının açılışı törenine katılan Duran, Türkiye'de kriz dönemlerine ve ülkenin geçmişine dayalı tereddütlere rağmen 800 milyon doları aşkın yatırım yaptıklarını bildirdi. Duran, "Bu kadar çok yatrım yapmamızın basit bir sebebi var. Çünkü bu ülkeye, bu ülkenin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz" diye konuştu.

1 MİLYAR DOLAR CİRO:

Duran, Türkiye'nin 12 Carrefour hipermarket, 7 Champion süpermarket ve 200'ü aşkın Dia mağazasına ulaştığını hatırlatan Jose Luis Duran, bu mağazaların yıllık toplam cirosunun 1 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

60 MİLYON ZİYARETÇİ:

2004 yılında Carrefoursa Türkiye mağazalarının toplam 60 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten Carrefour CEO'su Duran, şöyle devam etti: "Müşterilerimiz bize inanıyorlar. 2007'ye kadar yatırımlarımızı iki katına çıkararak İstanbul, Ankara ve İzmir'de çalışmalarımızı artıracağız. Bizimle birlikte Türkiye, 2007 yılında İstanbul Merter'de Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezine sahip olacak."

ANADOLU'DA YENİ MARKETLER:

Konya, Kayseri ve Eskişehir gibi nüfusu 500 bin ile 1 milyon arasında değişen illerde de süpermarket projeleri olduğunu söyleyen Jose Luis Duran, şöyle konuştu: "Türkiye Avrupa'nın kalbinde, çok genç bir nüfusa sahip. Nüfusun üçte ikisi 30 yaşın altında ve Hükümet tarafından yürütülen başarılı politika sayesinde katedilen müthiş bir büyüme hızı var. Aslında şimdi her yıl bir mağaza açmak yerine 5 tane açıyor olmalıydık. Ben bunu da gerçekleştirebileceğimize inanıyorum."

2005'E İYİ BAŞLADIK:

Maltepe mağazasını açılışıyla 2005'e iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Jose Luis Duran, "Bu diğer birçok açılışın da işareti. Ben bunu önümüzdeki 3 yıl ve daha sonrası için Carrefour'un yeni bir döneminin başlangıcı olarak görmek istiyorum. Carrefoursa ülkelerimiz arasındaki bağın ötesinde, Türkiye'nin Avrupa ile bütünleşmesinin en iyi göstergelerinden biri" diye konuştu.

Erdoğan: Tünelin ucundaki ışığı gördük her şey bitmedi

BAŞBAKAN
Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, tünelin ucundaki ışığı gördü, ama herşey bitmiş değil. Özellikle müteşebbislerimizle birlikte atmamız gereken çok adım var" dedi. Maltepe Carrefour'un açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Güler Sabancı'nın kendisine 3 Carrefoursa mağazası daha açmayı ve 300 milyon Euro'luk yatırım planladığını söylediğini belirterek, "Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ülkede taş üstüne taş koyanın önüne engel koyanın önüne biz engel koyarız. Böyle bir şeyi engellemek adeta ihanettir. Buna müsaade etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

30 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM:

2004 yılında Türkiye'de yerli ve yabancı yatırımların ciddi bir patlama yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, ülkede güven ortamı yükseldikçe yatırımların arttığını belirtti. Dünyanın bu tür yatırımları ülkesinde yaptırabilmek için kovalamaca oynadığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu bakımdan Fransız dostlarımızı bu yatırımlarında yalnız koymayız. Ülkede güven ortamı yükseldikçe yatırımlar da artıyor. Artık müteşebbislerimiz önünü görmeye başladı. 2004 sonu itibariyle toplam 30 milyar dolarlık yatırım gerçekleşti. Eğer güven ortamı olmasa bunlar yapılamazdı. Bu yıl bunu da aşmak zorundayız. Türkiye ciddi bir makas açığını kapatıyor. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Ülkemiz milletimiz ve AB ailesi içindeki dostluğumuzu güçlendirmek için başarmak zorundayız."

Sabancı: Koşarak ve coşarak yatırımlara devam edeceğiz

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Carrefoursa Maltepe mağazasının açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Sizin liderliğinizde ülkemiz büyük bir fırsat yakaladı. Tek parti hükümeti, siyasal istikrar ve beraberinde gelen mali disiplin ve ekonomik istikrar büyük bir şanstır" diye konuştu. Bu dönemde Avrupa'dan görüşmelere başlama tarihi alınmasının da başarıldığını söyleyen Güler Sabancı, "Bu uzun zorlu yolu, toplumun tüm birimleriyle hep beraber hedefe kilitlenerek aşacağımıza inanıyorum" dedi.

İHRACATI 300 MİLYON DOLAR:

Carrefoursa ortaklığının 1996 yılında kurulduğunu hatırlatan Sabancı, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz 9 yılda ülkemizde büyük bir deprem, ekonomik kriz yaşandı. Daha da önemlisi 9 senede 8 hükümet değişti. Buna rağmen büyümeye devam eden 12 hipermarket ve 7 süpermarekete ulaşan CarreforSA'ya 800 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı. 4 bin kişi istihdam edildi. 2004'ün sonunda 900 milyon dolar ciroya ulaştık. Carrefour'un ülkemizde ihracatı 300 milyon doları buldu." Maltepe Carrefoursa'ya 90 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Sabancı, bu komplekste 20 bin metrekare alışveriş merkezi, 10 bin 500 metrekare hipermarket ve 2500 araçlık otopark bulunduğunu söyledi.

550 MİLYON DOLARLIK YATIRIM:

Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yakalanan istikrar ortamı sürdürülebildiği takdirde Carrefoursa ile sadece tüketiciye kaliteli ve sağlıklı ürünler sunulmayacak, ayrıca ülke ekonomisinin en büyük sorunu olan kayıt dışının önü de kesilecektir. Bu istikrar ortamı Türkiye'nin çok ihtiyacı olan yatırımların artırılması için bir frsattır. Biz Sabancı Grubu olarak başta Carrefoursa ortaklığımız olmak üzere bütün diğer işlerimizde koşarak ve coşarak büyümek, yeni yatırımlar yapmak istiyoruz. Sabancı olarak içinde bulunduğumuz 2005 yılında sadece mevcut işlerimize 550 milyon doların üzerinde yatırım planladık. Sabancı Grubu olarak, sürekli yatırım yapmayı ve büyümeyi hedefliyoruz. Moralliyiz. Sanayiciler ve işadamları olarak ilk defa önümüzü görüyoruz.’

Erdoğan'a Fener forması

CARREFOURSA
Türkiye'deki 12'inci hipermarketini İstanbul Maltepe'de açtı. Açılışa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Gürel, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Carrefour CEO'su Jose Luis Duran, Carrefour Grubu Avrupa Başkanı Jose-Maria Folache, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Celal Metin ile Gıda ve Perakende Grup Başkanı ve Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer de katıldı. Başbakan Erdoğan'a Maltepe Carrefour'daki Fenerium mağazasında numarasız "R. Tayyip Erdoğan" yazılı Fenerbahçe forması hediye edildi.

Maltepe'ye 90 milyon dolarlık Carrefoursa

TOPLAM
90 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen Carrefoursa Maltepe Park Hipermarket ve Ticaret Merkezi, 71 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 10 bin 500 metrekarelik hipermarket satış alanına sahip. Carrefoursa Maltepe'de 2 bin 500 araçlık otopark ve 102 mağaza yer alıyor. Carrefoursa hipermarketi de, 500 personel ve 50 kasa ile hizmet verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!