Avrupa’nın Bey'i

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın Beyi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 01:24

Yaklaşık 16 yıl önce İzmir’de kurulan Hasanbey Çiftliği’nin ürünleri bugün İngiltere, İspanya, İsveç, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde gurme marketlerde satılıyor. 70 milyon liralık ciroya ulaşan şirket, yeni yatırımlarla pazardaki hedefini de büyütmenin peşinde.

Haberin Devamı

2001 krizinde iş için gittiği Hollanda’da doğal tarım alanlarını gören Hasan Şentürk, buradaki sistemi İzmir Bergama’da uygulayınca İngiltere, İspanya, İsveç, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerin radarına girdi. Bugün peynirden salçaya, domatesten bibere, reçelden pekmeze kadar birçok ürünü Avrupa’daki gurme marketlere ihraç ediyor. Hasanbey Çiftliği’nin cirosu 2017 yılında toplamda 70 milyon liraya çıkarken, şirket yeni tarım alanları ile büyümeyi de hedefliyor.

10 BİN DÖNÜM ALAN

Şirketin 2002 yılında kurulduğunu anlatan Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Şentürk Salık, şöyle konuştu:
“Babam toprağı çok seven bir insandı ve doğaya aşıkdı. Aklında da hep tarıma yatırım yapma düşüncesi yer alıyordu. Hollanda’daki iyi tarım uygulamalarını görünce ‘Türkiye’de daha iyisini yapabiliriz’ dedi. Bu idealle yola çıkarak İzmir-Bergama’da arazi toplamaya başladı. 2002 yılında kurulduk ve şuan 10 bin dönüm arazi üzerinde 700 dönümü kapalı sera ve diğeri toprak tarımı olmak üzere geniş bir alanda ata tohumlarıyla doğal yani iyi tarım yöntemleri ile üretim yapıyoruz. Dünyanın 2’nci büyük doğal tarım çiftliğine sahibiz. Yakında 300-400 dönüm daha alma planımız var. O zaman da dünyanın en büyük doğal tarım çiftliği olacağız.

Haberin Devamı

800 ÇALIŞANIMIZ VAR

Bugün çiftlikte sebze çeşitleri, domates, biber, meyve, zeytin gibi ürünler de var. Tüm bunlardan salça, sos, ekmek, zeytin ve zeytinyağı, reçel ve pekmez üretimlerimiz de ayrıca yapılıyor. Tabii bu işin tarım kısmı ve iyi tarım yapıyoruz. Ancak bir de hayvancılık kısmımız var ki, orada da ari hayvancılık besiciliği ve süt üretimi yapıyoruz. Peynir çeşitlerimiz ve yoğurtlarımız mevcut. Tüm doğal üretimlerimiz başta Rusya olmak üzere, İspanya, Hollanda, İsveç, İngiltere ve Almanya’ya da ihraç ediliyor. Bu bağlamda total ciromuz 70 milyon TL. 2018 yılında ise marka bilinirlik faaliyetlerimizle, piyasa şartlarına göre mevcut durumu stabil tutmayı düşünüyoruz. Avrupa koteksine uygun üretim yaptığımız için tercih edilen bir markalar zinciriyiz.
Tüm üretim tesislerimiz İzmir’de yer alıyor. Hasanbey Çiftliği, Süt Kardeşler üretim tesisleri ve tavuk üretim tesisimiz de yer alıyor. Hasanbey Çiftliği’nde 800 çalışanımız var. Diğer tesislerimiz de ise 200’e yakın bir personel bulunuyor. Yöre halkını kalkındırmaya ve kadın istihdamına çok önem veriyoruz. Bu bağlamda ise toplam çalışanımızın 600’ü kadın. İstanbul Ataşehir’de İstanbul dağıtım ve pazarlamayı yürüten bir pazarlama ofisimiz mevcut.”

Haberin Devamı

Yeni yatırımlar planlıyoruz

SEKTÖR hakkında da bilgi veren Arzu Şentürk Salık, şöyle konuştu: “Üretilecek ve değerlendirilebilecek çok zengin bir toprağımız, coğrafyamız var. Yeni üreticiler çok daha butik çapta ve var olan üreticilerle birlikte kooperatifleşerek bir sinerji yaratılsa, doğal tarım daha da gelişir ve çok daha iyi noktalara gelir ülkemizde. Önümüzdeki dönem hedefimiz arazimize 300-400 dönüm daha ekleyerek dünyanın en büyük doğal tarım çiftliği olmak ve öncelikle İstanbul bazlı belli corner noktalarda “Hasanbey Çiftliği” konsept mağazalarını da hayata geçirmek. En büyük avantajım toprakla ve doğayla sürekli iç içe olmak; bu başka bir duygu ve zevk. O nedenle severek ve bilinçli olarak seçtiğim işimde büyük bir özveri ile çalışıyorum.”

BAKMADAN GEÇME!