Güncelleme Tarihi:
2010 yılından beri kokoreç üretimini farklılaştırdıklarını söyleyen Bazilik Grill Restoran’ın ortaklarından Osman Şengül, şöyle konuşuyor: “Kokoreç Avrupa’da yasak olmasına rağmen Türkiye’de turistlerin en çok tükettiği ürünlerin başında geliyor. Bu ürünü yurtdışına açmak için birçok çalışma yaptık. 2010 yılından beri farklı çalışmalar gerçekleştirdik. 2015 yılında bu ürünün patentini aldık. sadece patent çalışmaları için 50 bin Euro yatırım yaptık. Restoranlarımızda servis ettiğimiz ‘et kokoreçi’ şimdi yurtdışına açmaya hazırlanıyoruz. Birçok yerli ve yabancı yatırımcı ile görüşmeler yapıyoruz. Yurtdışında özel bir konseptle ‘et kokoreçi’ satışa sunacağız.”