Avrupa’nın en büyük organik süt sığırcılığı tesisi Kelkit’te

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en büyük organik süt sığırcılığı tesisi Kelkit’te
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2008 17:35

GÜMÜŞHANE’nin Kelkit İlçesi'nde bulunan Doğan Organik Ürünler A.Ş., Avrupa’nın alanındaki en büyük tesisleri konumuna geldi.

Haberin Devamı

Tesisi ziyaret eden Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, “Çiftliğin yeri babamın zamanında tabii ki böyle değildi. Bir yola çıktık ve şimdi geldiğimiz noktadan gurur duyuyorum” dedi.

Haberin fotoğrafları...

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, yanında eşi Işıl Sema Doğan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve bazı akrabalarıyla birlikte bugün öğle saatlerinde özel uçakla Erzincan Havalimanı’na geldi. Aydın Doğan ve yanındakileri, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir topluluk coşkuyla karşıladı. Aydın Doğan, kendisini karşılayanlar arasında bulunan ve üzerinde ‘Size inandık, biz de başladık, teşekkürler’ yazılı pankart taşıyan ve Erzincan’da organik süt üretimi yapan çiftçilerle de bir süre görüştü.

Haberin Devamı

Aydın Doğan daha sonra yaklaşık 50 araçlık bir konvoyla memleketi olan Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi'ne geldi. Aileden ebediyete intikal edenlerin mezarlarını ziyaret eden Aydın Doğan, daha sonra eski Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz’ın evinde onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemekte Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AKP Gümüşhane Milletvekilleri Prof.Dr. Yahya Doğan, Dr. Kemalettin Aydın, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Hürriyet Gazetesi Ege Temsilcisi Hakan Tartan ve Doğan ailesinin yakınları da hazır bulundu.

Yemeğin ardından Doğan Organik Ürünler A.Ş’nin Kelkit işletmesine geçen Aydın Doğan ve yanındakiler, burada Tesis Müdürü İlhan Başaran’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlhan Başaran, tesisin Avrupa’nın en büyük süt sığırcılığı tesisi olduğunu belirterek, “Doğan Organik Ürünler A.Ş. 2003’te kuruldu. Çiftçilerimizle birlikte 3 bin baş hayvanımız var. Tesisi kurarken ilk 5 yıllık hedefimiz de 5 bin hayvandı. Bu hedefimize ulaştık. 2010 yılında hayvan sayımız 7 bin başa ulaşacak ve günde 120 ton organik süt üretilecek. Şu anda 25 aile organik süt üretiminde tesisimize destek oluyor. 100’ün üzerinde aile de yem bitkisi üretiyor. Kelkit, Erzincan, Köse ve Şiran’da çalıştığımız üreticiler var. Önümüzdeki yıl Bayburt’a açılmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da çiftliğin yerinin babasının zamanında böyle olmadığını belirterek, “Bir yola çıktık ve şimdi geldiğimiz noktadan gurur duyuyorum” dedi.

Bu sırada Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nun Organik Tarım ve Hayvansal Üretim bölümlerinde öğrenim gören ve Doğan Organik Ürünler A.Ş.’de staj yapan veya çalışan öğrenciler Aydın Doğan’a teşekkür mektubu sundu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Doğan, “Özellikle yabancı dile çok önem verin. Yabancı dil öğrenin ve öğrendiklerinizi unutmayın” dedi.

Doğan Organik Ürünler A.Ş. Genel Müdürü İlhan Başaran, 2011’de bölgede kurdukları sistemi destekleyecek olan süt işleme tesisleri, yem fabrikası ve kırmızı et entegre tesislerinin faaliyete geçmesi için de fizibilite çalışmaları yapıldığını vurguladı. Başaran, “Tüm unsurlarıyla sistem tamamlandığında bölgeye katkısı yıllık 200 milyon YTL civarında olacak. Ayrıca bölgeden 1 milyon YTL’lik vergi üretilecek” dedi.

Haberin Devamı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve yanındakiler daha sonra tesisi gezerek üretim yerlerini inceledi. Aydın Doğan’ın Organik Ürünler A.Ş. ziyaretine Trabzon Valisi Nuri Okutan da katıldı. Bir dönem Kelkit Kaymakamlığı yapan ve buradaki projeleriyle takdir toplayan Nuri Okutan, tesisi görünce gurur duyduğunu söyledi.

Doğan Organik Ürünler A.Ş.’de üretilen organik sütler Pınar’a gönderiliyor ve ürünü işleyen Pınar, organik süt olarak piyasaya sürüyor.

Organik tarım faaliyetlerini Ziraat Bankası da açtığı kredilerle ciddi şekilde destekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!