Ava gidip avlandılar

Güncelleme Tarihi:

Ava gidip avlandılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılığa yönelik geçen ay 4 bin 496 noktadaki rutin denetimlerde 114 iş yeri ve kişiye toplam 104 bin 421 lira para cezası kesti.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, av yasağının sona ermesiyle yasa  dışı avcılığa karşı sıkı denetim başlatıldı. Bakanlık, geçen ay 4 bin 496 noktada  yapılan rutin denetimlerin yanı sıra Ankara, Bursa ve Samsun’da ek denetimler  yaptı.

Denetimler denizler, balıkçı barınakları, yol güzergahları, balık  halleri, işleme tesisleri, soğuk hava depoları ve perakende satış yerlerinde  gerçekleştirildi. Bu yıl yürürlüğe giren avcılık tebliğinde yer alan değişikliklerin de  sıkı takibe alındığı denetimlerde, balık boy ve zaman yasakları, seyir defteri,  gemi-şahıs ruhsatları ve izin belgeleriyle av araçlarının uygunluğu denetlendi.

Geçen ay içerisinde 4 bin 496 noktada gerçekleşen rutin denetimlerde, 114  iş yeri ve kişiye toplam 104 bin 421 lira para cezası kesildi. Başta istavrit,  lüfer ve midye olmak üzere toplam 21 bin 818 kilogram su ürünü ile 261 muhtelif  ağa el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!