ATO Başkanı'ndan işyeri için de mortgage önerisi

Güncelleme Tarihi:

ATO Başkanından işyeri için de mortgage önerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2005 10:56

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e yazdığı mektupta, mortgage sistemine işyeri edindirme kredisinin de eklenmesini istediğini belirterek, “İşyerlerine uzun vadeli kredi, sanayinin, ticaretin ve istihdamın kilitini açar” dedi.

Haberin Devamı

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Şener'e bir mektup yazdığını, mektubunda, mevcut bankacılık kredi sisteminin üretim ve işletme kredisine yönelik pahalı kredilerden oluştuğunu ifade ettiğini belirtti.

ATO Başkanı Aygün, mektubunda, İpotekli Konut Sistemi Yasa Tasarısı'nın özel sektörün desteklenmesi anlamında bulunmaz bir fırsat yarattığını ifade ederek, Türkiye'nin her yıl en az 650 bin kişiye istihdam sağlama ihtiyacının bulunduğunu, işyeri üretimi için vurulacak her kazmanın bir kişiye iş sağlayacağına dikkati çekti.

TÜRK MODELİ

İşyeri edindirme kredisini içine alacak yeni uzun vadeli konut sisteminin “Türk Modeli” olacağına belirten Aygün, açıklamaya göre mektubunda şunları kaydetti:

“Sayın Bakanım, Türk modeli Mortgage istiyoruz. Tehlikeli boyutlara ulaşan istihdam sorununu aşmak için her türlü imkanı devreye sokmamız gerekiyor. Bir şirketin kendi malı olan bir işyerinde faaliyet göstermesi çok önemli. Firmalarımız özkaynaklarını üretimde ve ticarette kullanmak zorundalar. İşyeri edinmek için var olan kaynaklarını harcayamazlar. İşletmelerimiz zaten parasal yönden yeterli kaynaklara sahip değil. Bırakalım onlar ellerindeki paraları üretimde, ticarette kullansınlar. Zaten bankalar üretim ve işletme kredisi veriyorlar. Burada tek eksik işyeri edindirme kredilerinde. Eğer bunun yolunu açarsak kısa sürede yeni ticaret merkezleri açılır ve yeni cazibe merkezleri ortaya çıkar. Bu da aş ve iş demektir. Devlet, düzenleyici olarak Mortgage yasasında bir imkan ortaya çıkarırsa iş dünyasının önü açılır, inşaat sektörü canlanır, istihdam seviyesi yükselir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!