Atina, Troyka ile anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Atina, Troyka ile anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 00:00

Yunanistan’da hükümet ile Troyka (Avrupa Merkez Bankası-AB Komisyonu-Uluslararası Para Fonu) arasında 2013-2014 yılları için 13.5 milyar Euro’luk tasarruf, kemer sıkma ve yeni vergi paketi için prensip anlaşmasına varıldı.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Yiannis Sturnaras “13.5 milyar Euro kesinti paketi için anlaşma sağlandı. Bazı önemli konularda görüşmeler önümüzdeki günlerdede sürecek” dedi. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Troyka’daki Temsilcisi Paul Thomsen de “Konuların çoğunda anlaştık. Geriye kalanları da kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu. Troyka heyeti Atina’dan ayrıldı. Edinilen bilgilere göre, taraflar arasında çalışma sektörü ve yeni vergilerin toplanabilmesi konularında hala görüş ayrılıkları bulunuyor.

KESİNTİ ISRARI SÜRÜYOR

Troyka, devlet sektöründe 2013 yılı içinde 15 bin memurun işine son verilmesi şartından, koalisyon hükümetinin ortaklarından yoğun tepki gelince şimdilik caymak zorunda kaldı. Troyka’nın kıdem tazminatlarında kesinti ısrarı sürüyor. E-mail ile müzakereler Ekim ayı içinde tamamlanacak. Troyka Yunanistan için rapor hazırlayacak. Bu rapor doğrultusunda Yunanistan’a kredi diliminin verilip verilmeyeceğini kararlaştıracak. Sturnaras “Nefes darlığı çekmemek için kredi dilimini mutlaka almamız gerek” dedi

Haberin Devamı

Genel grevler başladı

YUNAN hükümetinin 13.5 milyar euro’luk yeni kesinti ve vergi paketini parlamentodan geçirebilmesi sancılı olacak. Daha paketin içeriği açıklanmadan ülkede genel grevler başladı. Yunanistan’ın en büyük iki sendikası ADEDY(Memur) ve GSEE(İşçi) bugün (Perşembe) için yeniden 24 saatlik genel  grev ilan etti. Grev nedeniyle tüm devlet daireleri, belediyeler, okullar ve bankalar kapalı kalacak. Hastanelerde sadece acil vakalara bakılacak. Toplu taşıma araçlarında çalışanların iş paydosları ile greve iştirakleri de ulaşımı felce uğratacak. Genel grev çerçevesinde bugün başta Atina olmak üzere tüm büyük şehirlerde yapılacak protesto gösterilerini izleyebilmek için medya çalışanları dün grev yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!