Atıl gayrimenkuller nakite çevriliyor

Güncelleme Tarihi:

Atıl gayrimenkuller nakite çevriliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 12:45

Madencilik sektörünün önde gelen kuruluşlarından Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, atıl durumundaki bina, arsa ve gayrimenkulleri satarak yeni yatırımlara kaynak oluşturuyor.

Eti Maden İşletmeleri'nin mülkiyetinde bulunan ve taşınmazlara yönelik açık ihale usulüne göre gerçekleştirilen ihalelerin önemli bir bölümü, geçen hafta içinde yapıldı.

Atıl duran gayrimenkullerini nakite çevirerek yeni yatırımlara daha fazla kaynak aktarmayı planlayan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü programında yer alan ihalelere, önümüzdeki günlerde de devam edilecek.

Kuruma ait Yalova kampının da tüm taşınmazları ile birlikte geçen hafta içinde yapılan ihale ile satıldığı da öğrenildi.

Satışa çıkarılan taşınmaz ihaleleri için katılımcılara ödeme kolaylığı da getiren Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü verilen teklifler ihale bedelinin yüzde 25'i peşin yatırılması şartı ile kalan miktar 6 ayı geçmemek üzere eşit taksitlere de bölünebilecek.

SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZLAR

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün ihale yolu ile satışını gerçekleştireceği bazı gayrimenkuller arasında, İstanbul Bakırköy'de zeytinlik, Ataköy'de daire, Yalova'da Çiftlikköy Kuruçeşme dinlenme tesisleri, İzmir Beydağ Halıköy Tekelideresi'de tarla, İzmir Beydağ Halıköy Karakaya'da arazi, İzmir Beydağ Halıköy Çamurludere'de arazi ve üzerindeki binalar, Isparta Yalvaç Yarıkkaya Yaka-Başyer'de tarla, Elazığ Maden Bahçelievler Büyükbahçe'de 10 adet taşınmaz ve üzerindeki 33 adet daire ve misafirhane, Elazığ Maden Bahçelievler Tenis Bahçesi'nde 3 adet taşınmaz ve üzerindeki 40 adet daire, Diyarbakır Ergani Çakırfakir Çakmak'ta tarla, Diyarbakır Ergani Boncuklu Köyü'nde tarla bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!