Ataköy arsası için altıncı ihale

Güncelleme Tarihi:

Ataköy arsası için altıncı ihale
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbulda tek parça halinde en değerli arsa olarak gösterilen Ataköy'deki 214 bin metrekarelik arsa için Toplu Konut İdaresi 6'ncı kez ihale düzenliyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), daha önce 5 kez ihale düzenlendiği halde uygun teklif gelmediği için satılamayan Ataköy'deki arsasının satışı amacıyla iki aşamalı ihale düzenledi.

Ataköy'de bulunan 214 bin 160 metrekarelik arsanın satışı ihalesine katılabilecek firmaların belirlenmesi için ön yeterlilik ihalesi açıldı.

Mayıs ayına kadar ‘‘hasılat paylaşımı’’na dayalı açılması beklenen ikinci ihaleye ise ancak İdare'den ön yeterlilik alabilecek firmalar başvurabilecek.

ORTAKLIĞA AÇIK

TOKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Ataköy'deki 214 bin 160 metrekarelik arsanın değerlendirilmesine yönelik proje geliştirilmesi, uygulanması ve pazarlanmasını kapsayan ihalede, ön yeterlilik başvuruları arsanın tamamını kapsayacak şekilde yapılacak.

Ön yeterlilik için başvuracak firmalar, gerekli dökümanları, 50 milyon lira karşılığında TOKİ'nin Bilkent'teki binasından alabilcekler.

Ön yeterlilik başvurusu, yerli firmalara, bunların kendi aralarında veya finans kuruluşları ile veya yabancı firmalar ile yapacakları ortak girişimlere açık olacak. Başvuruda bulunacak firma veya ortak girişim firmalarının, son 7 yılda en az toplam 200 bin metrekare bina inşaatını tamamlamış olması ve tek sözleşme kapsamında en az 50 bin metrekare bina inşaatını bitirmiş olması gerekiyor.

Ön yeterlilik için başvuran firmalar, (ortak girişim olması durumunda ortak her bir firma-şayet varsa finans firması hariç-ayrı ayrı olmak üzere) son 7 yılda özellikle bina yapımı vb. işlerde tecrübelerini belirtecek. Ayrıca, iş bitirme belgelerinin asıllarını sunacaklar. Taşeron tarafından yapılan çalışmalar, firmanın yaptığı iş olarak kabul edilmeyecek.

Ön yeterlilik başvurularının, en geç 22 Nisan'a kadar İdare'ye ulaştırılması gerekiyor.

Yapılacak değerlendirme sonunda, ön yeterlilik almış firmalar ve oluşturulan ortak girişimler, bu yıl 10 Mayıs'a kadar açılması öngörülen ihaleye davet edilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!