Ata: 5 yıldır dolar kaybettiriyor artık borsaya girme zamanı

Güncelleme Tarihi:

Ata: 5 yıldır dolar kaybettiriyor artık borsaya girme zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 00:00

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, 5 yıldır para kazanamayıp, doların maliyetine katlanan Türk yatırımcısını 2011’de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) yatırıma çağırarak, “Bu yıl yastık altındaki dolarları da çıkarıp hisse senedi piyasasına girmek için bir fırsat” dedi.

Ata Yatırım’ın 17’inci Dönem Strateji Raporunun açıklandığı toplantıda Toğuç,  Türkiye’nin 2010 yılında krize karşı durduğunu, yüzde 8’in üzerinde büyüme  beklendiğini, bu yıl ise büyümenin yavaşlayarak yüzde 4,9 dolayında  gerçekleşmesini tahmin ettiklerini, büyümede dış talebin katkısının ise yine  sınırlı kalacağını anlattı.
Birden fazla not artırımı
Ata Portföy Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gerz, 2011 yılında Türkiye piyasaları için belirleyici faktörlerin kredi notu artış beklentisi ve düşük faiz ortamı olacağını ifade ederek, Türkiye’nin kredi notunun, güçlü büyüme performansı ve düşük borçluluk oranlarıyla yatırım yapılabilir seviyeye doğru  gittiğini, bu yıl boyunca kredi kuruluşlarından birden fazla not artışı beklediklerini belirtti.
Hisse oranı artacak
Ata Yatırım’ın Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı, piyasalar için iyi bir yıl olan 2010 yılında İMKB hisselerinin yüzde 25  civarında getiri sağladığını belirterek, 2011’in, ekonominin tüm aktörlerinin  Türkiye’ye giren ve ülkeden çıkabilecek para akışını iyi yönetmeleri gereken bir yıl olacağını söyledi. Uzun vadede Türkiye’de fon dağılımlarının dünya ortalamasına doğru değişiceğine değinen Kasabalı, “Bugün yatırım ve emeklilik fonlarında toplamda yüzde 6 olan hisse senedi oranı orta ve uzun vadede dünya ortalaması olan yüzde 38’e doğru kayacaktır. Geçen yıl 22 şirket birincil halka arz yaptı. Bu yıl da birincil ve ikincil halka arzlarda artış olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!